PODRŠKA MODRIĆU I EKIPI / Navijačka groznica 'trese' političare, kockice osvanule i u Saboru koji staje za Vatrene: 'Nacija je uz vas'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

HDZ-ovi zastupnici Nataša Tramišak, ujedno i bivša ministrica regionalnog razvoja i EU fondova te Goran Ivanović na sjednicu su stigli u majicama s motivima kvadratića koji se naziru ispod crnih sakoa

19.6.2024.
13:10
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometno ludilo trese Hrvatsku uoči utakmice Vatrenih protiv Albanije u kojoj izabranici Zlatka Dalića traže šansu za ostanak na životu i nastavak sna o osmini finala Europskog prvenstva u Njemačkoj.

U 15 sati oči cijele zemlje bit će uperene na susret u kojem Vatreni love prve bodove, a zbog utakmice će na pauzu čak i saborski zastupnici. Neki su od jutra u navijačkom raspoloženju pa su kockice našle svoj put i do Hrvatskog sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovi zastupnici Nataša Tramišak, ujedno i bivša ministrica regionalnog razvoja i EU fondova te Goran Ivanović na sjednicu su stigli u majicama s motivima kvadratića koji se naziru ispod crnih sakoa.

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Drugi zastupnici u Sabornici nisu bili toliko slobodni u izričaju, no s obzirom na najavljenu pauzu za vrijeme utakmice, ne treba isključiti mogućnost da će i drugi kolege krenuti njihovim stopama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković, koji se pod povećalom našao zato što je na utakmica Vatrenih protiv Španjolske u državnom avionu poveo sina, ranije je najavio je da će stanka u Saboru trajati koliko i utakmica.

Image
VELIKI KIKS /

Kakav šok za Hrvatsku: U 95. minuti primili gol i ispustili pobjedu protiv Albanije

Image
VELIKI KIKS /

Kakav šok za Hrvatsku: U 95. minuti primili gol i ispustili pobjedu protiv Albanije

Jedni na tribinama, drugi u Saboru

"Nemojmo sad biti licemjeri, svi gledaju utakmicu. I to što nećemo sat i pol, sat i 45 raditi, neće značajno utjecati na rad Hrvatskog sabora", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Običaj je da netko zatraži od zastupnika stanku kad ima nešto za obaviti, što je povezano sa sjednicom, onda mi odobrimo stanku u trajanju od 10 minuta, ali ovoga puta ćemo napraviti nešto drugačije i predsjedavajući će najaviti tu stanku koja će trajati onoliko koliko će trajati i utakmica", pojasnio je Jandroković, koji će ovu utakmicu pratiti kod kuće - u miru.

HDZ je na svom Facebooku objavio poruku podrške Vatrenima uz riječi "Nacija je uz vas". Reprezentaciji su poželjeli mnogo uspjeha na Euru i izrazili potporu uoči utakmice s Albanijom. Uz najavu prekida saborske sjednice zbog gledanja utakmice, nisu propustili prozvati zastupnike Daliju Orešković i Marijanu Puljak koje su javno kritizirale saborsku stanku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mira zbog utakmice ne bi trebalo biti jer političari ne bi trebali stati s radom, smatra Orešković koja vjeruje da se ovime šalje poruka da su zastupnici privilegirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoje brojne javne službe koje si to ne mogu priuštiti, postoje i građani. Ovakva jedna euforija koja se od strane politike napuhava savršeno služi Plenkoviću da se sve bitne stvari gurnu pod tepih", poručila je Orešković koja nije jedina koja se ne slaže s odlukom o stanci Sabora zbog utakmice.

Što vi mislite o ovome - treba li Sabor na pauzu za vrijeme utakmice, možemo nam reći u komentarima na našem Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandrokovića ovoga puta neće biti na tribinama, ali će zato u Hamburgu za našu reprezentaciju navijati premijer Andrej Plenković, uz kojeg je na spektakl u Njemačku otputovalo još četvero ministara - Tomo Medved, Davor Božinović, Ivan Anušić i Ivan Šipić, kao i glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjereni da će nastaviti ostvarivati vrhunske rezultate na ponos i sreću cijele Hrvatske, Vatrenima izražavamo punu potporu uoči utakmice s Albanijom te im želimo puno uspjeha u nastavku Europskog prvenstva", naveli su ranije iz Vlade.

POGLEDAJTE VIDEO: Navijačka euforija i među saborskim zastupnicima: Od 15 sati kreće pauza za utakmicu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo