poznat scenarij /

Kiša Splitu i Dubrovniku redovno donosi probleme: Zbog zamućenja vodu treba prokuhavati

U Splitu i Dubrovniku i dalje je na snazi obvezno prokuhavanje vode

1.11.2018.
16:25
VOYO logo

I dok u  svijetu vrijedi ona "Poslije svake kiše, dolazi sunce" u Dubrovniku ona glasi "Poslije svake kiše, voda nije za piće".

"Nakon kiše došlo je je do povišene mutnoće na izvorištima Ombla i Duboka ljuta", kazala je za RTL Selma Čustović iz sanitarnog nadzora Vodovoda Dubrovnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cisterne sa pitkom vodom zato su opet raspoređene po gradu. Pokraj starog Onofria prolaze turisti, a boce se toče kao u vrijeme rata. Navikli već odavno na ovaj scenarij. Dubrovčani su razvili razne taktike kako se s njim nositi.

"Ja sam se dosjetila jadu, pa sam ja prije tri dana napunila moje teče sa vodom i ja imam danas za skuhatI objed i opratI salatu", govori nam Dubrovčanka Katarina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pročistač s radom kreće 5. studenog'

A sve će riješiti pročistač, koji je trebao biti gotov i pušten u rad bar isto toliko puta koliko i pelješki most i golf na Srđu. 

"Mi vjerujemo 5. studenoga da kreće pročistač sa punim radom, i onda malo iza toga da kreće i puštanje u sustav vodoopskrbe grada Dubrovnika", kazao je Mato Franković, dubrovački gradonačelnik.

Dogodit će se to kada pročistač vrijedan  više od 50 milijuna kuna, dobije uporabnu dozvolu, a onda zauvijek zbogom mutnoj vodi u biseru Jadrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo