Kiša potopila Zagreb, padala tuča veličine oraha

Zagreb je u četvrtak u večernjim satima u dvama navratima pogodilo grmljavinsko nevrijeme.

18.6.2010.
0:01
VOYO logo

Iako su prognostičari za četvrtak najavljivali pljuskove, nitko nije vjerovao da će biti baš tako obilni kao u hrvatskoj metropoli.

Ulicama se nakon dva velika pljuska, praćena snažnom grmljavinom, slijevala voda, a onima koji su i ponijeli kišobrane oni nisu puno pomogli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliku Goricu oko 21 sat poharala je tuča. Građanima koji nisu na vrijeme sklonili automobile, led je oštetio i lak. U Zaboku je kiša poplavila ulice, a u Pregradi je vjetar krošnje stabala svijao do zemlje. U Državnom hidrometeorološkom zavodu rekli su da je grmljavinska oluja zahvatila i Varaždin te Krapinu.

Dok su munje parale nebo, zagrebački vatrogasci imali su pet intervencija, uglavnom u istočnom dijelu grada, zbog poplavljenih podrumskih stanova ili začepljenih slivnika na ulicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

List 24sata prenosi kako obitelj Bajrić iz Ivanićgradske ulice na Pešćenici nije spavala do dugo u noć. Čistili su obiteljski frizerski i kozmetički salon Fontana, koji je bio potpuno poplavljen.

"Kanalizacija u našoj ulici je stara i svaki put kad padne puno kiše ne možemo spriječiti poplavu. Voda je bila do koljena. Strašno. Srećom, ništa nije uništeno", rekao je vlasnik kuće Ramo Bajrić, muž vlasnice salona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udar groma uzrokovao je i nestanak struje u nekoliko zgrada na Trešnjevci, u Kranjčevićevoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo