birokratske zavrzlame / Kinezi u dvije godine sagradili most dug 165 km, a naš prema Čiovu od svega pola kilometra neće biti gotov ni sljedeće turističke sezone

U veljači 2015. počeli su prvi radovi na mostu kopno-otok Čiovo. Nakon birokratskih zavrzlama - manjka radnika - promjene izvođača - most od svega pola kilometra - neće biti gotov ni sljedeće turističke sezone

13.11.2017.
18:48
VOYO logo

Primjera radi, za isto vrijeme Kinezi su sagradili najveći most na svijetu dug 165 kilometara. 

Opet buka teške mehanizacije na gradilištu mosta Čiovo. Nakon više mjeseci stanke, novi izvođač je opet počeo s radovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Investitor Hrvatske ceste prekinule su ugovor s prijašnjim izvođačem, a sada se rok za dovršetak mosta pomaknuo se za gotovo cijelu godinu.

Mještani ne mogu dočekati kraj gradnje.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja izgubim više od aerodroma do ovdje nego iz njemačke do aerodroma. Onda možete znati koliko to traje", izjavila je Nada, vlasnica vikendice na Čiovu.

"Put od 3 kilometra prolazim sat do sat i po vremena u najgorem slučaju. Svima je on nužan. Ovdje je to hitno", govorio Mario s Čiova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most koji bi trebao rasteretiti Trogir od prometnih gužvi vrijedan je više od 200 milijuna kuna. Bit će dug 521 metar s dvije prometne trake. 

"Što se tiče novog roka novi rok je osam mjeseci, izvođač je uveden u posao prošli tjedan 8. 11., i mi smo sigurni da će u tom roku most biti gotov", izjavio je Tomislav Mihotić, državni tajnik za infrastrukturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo da se opet ne dogodi nešto nepredviđeno na što su se u Trogiru već naviknuli.... 

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo