AKO POBJEDI, DOLAZIT ĆE NA POSAO / Kerum: 'Trump i ja imamo sličan stil, a obojica imamo lijepe žene, Slovenke'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Nije poanta kad si šef dolaziti ili ne dolaziti na posao, nego biti kreativan, raditi i nešto stvoriti. Evo Baldasar je dolazio, nije imao ideje, nije imao vizije', izjavio je Kerum

28.5.2017.
16:43
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Željko Kerum plasirao se u drugi krug na izborima u Splitu, a dobije li ih, bit će prvi splitski gradonačelnik koji je dobio drugi mandat. Protivnik mu je HDZ-ovac Andro Krstulović Opara s kojim se bori za glasove Marijane Puljak, SDP-a i Most, a čiji se kandidati nisu plasirali u drugi krug.

"Ne opterećujem se tko će mi dati glasove. Ja sam pobijedio u prvom krugu u 20 kotareva, Opara u devet, Puljak u četiri. Evidentna je velika razlika, imam 3000 glasova više. Mislim da će razlika u drugom krugu biti još veća zato što ja govorim o konkretnim stvarima koje su potrebne građanima i gradu. Primjerice, danas sam predstavio svoje rješenje za deponij Karepovac. Ono je stručno, radio ga je prof. Jakša Miličić, realno. Ja imam projekt koji je već odobren u europskim institucijama, ali je zaustavljen jer je nastala rupa od četiri godine kad sam prestao biti gradonačelnik. Sanirat ću Karepovac i osloboditi golem gradski prostor, 300.000 četvornih metara u vlasništvu grada, koji će biti građevinski", izjavio je Kerum u intervjuu za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit hoće li bude li gradonačelnik dolaziti na  posao odgovorio je: "Nije poanta kad si vođa, lider ili šef dolaziti ili ne dolaziti, nego biti kreativan, raditi i nešto stvoriti. Evo Baldasar je dolazio, nije imao ideje, nije imao vizije, nije imao realizacije. Četiri je godine ležao, a ako dođe ovaj, bit će još gori, on nije u životu radio ništa. Cijeli život on prima plaću od države. Dolazit ću i napravit ću puno toga".

Naglasio je da je moguća suradnja sa svima, te da nije Opara HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je njima nametnut, kao Drago Prgomet u Zagrebu. Gdje je on bio dosad? On ni dosad nije bio nigdje, a da se makne Plenković, opet ga neće biti nigdje. Vijeće čini 35 ljudi, mislim da su razboriti i žele dobro gradu. Jednoumlje ne postoji, svi mogu davati prijedloge i sve što je za Grad dobro treba podržati", naglasio je. 

Na upit godi li mu da ga uspoređuju s Trumpom naglasio je da ih je teško uspoređivati, jer je Trump predsjednik SAD-a, a on će biti gradonačelnik Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali neka, stil nam je sličan, a i obojica imamo lijepe žene, Slovenke", rekao je Kerum za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo