više sreće drugi put / Kerum se ispričava nakon lošeg rezultata i nepojavljivanja u Stožeru, a HDZ-u čestita na pobjedi

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Željko Kerum čestitao je HDZ-u na velikoj pobjedi

6.7.2020.
13:23
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Željko Kerum, predsjednik Hrvatske građanske stranke, kao kandidat HGS-a u 10. izbornoj jedinici, neće ući u Hrvatski sabor. Zbog toga nije niti došao u hotel Corner na Mažuranićevu šetalištu, u kojem se nalazio njegov izborni stožer.

Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ispričavam se zbog sinoćnjeg nepojavljivanja u Stožeru HGS-a. Nakon izlaznih anketa jasno je bilo da HGS neće prijeći izborni prag i ući u Sabor. Zbog toga sam zaključio da pričekam konačne rezultate pa onda dam izjavu za medije.

Prvo, čestitam HDZ-u na velikoj pobjedi i mogućnosti samostalnog sastavljanja parlamentarne većine. Ta mogućnost je velika stvar za hrvatsku državu, pogotovo zbog situacije u kojoj se nalazimo i koja je pred nama. U izbornim porukama često sam spominjao da je poželjan kontinuitet sadašnje Vlade kako bismo prebrodili epidemiološku i gospodarsku krizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također čestitam i svim ostalim saborskim zastupnicama i zastupnicima.

Moja stranka HGS je na ovim parlamentarnim izborima postigla loš rezultat, slično kao i 2015., ali moram napomenuti da je moja odluka bila da na izbore izađemo sami, bez koalicijskih partnera. Isto tako, želio bih istaknuti da smo bili u dilemi hoćemo li uopće izaći na izbore, zbog čega smo u zadnji čas predali liste. Većina mojih stranačkih kolega bila je protiv kandidature, ali sam ipak odlučio izaći, želeći da nam ovi izbori budu test. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazalo se da nemamo podršku birača za parlamentarne izbore, za razliku od lokalnih izbora gdje smo u tri navrata postigli sjajne rezultate.

Nadam se da ćemo i iduće godine na lokalnim izborima postići odlične rezultate iako je već sada jasno da će za mjesto gradonačelnika Splita biti teška borba. Već sada vidim pet jakih kandidata, a koji će pobijediti, uz naravno veliki trud, o tome konačnu odluku donose birači.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo