PRIZNALI GREŠKU /

Katastrofalan propust u dubrovačkoj bolnici: Obitelji nisu rekli za smrt pacijenta i bez dozvole bacili dio njegovih stvari

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Povjerenstvo za unutarnji nadzor Opće bolnice Dubrovnik utvrdilo je da su djelatnici Opće bolnice Dubrovnik učinili propuste

16.1.2021.
15:46
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Opća bolnica Dubrovnik priznala je svoj propust u radu jer nisu obavijestili obitelj pokojnog pacijenta o njegovoj smrti, a još su i bez dozvole obitelji bacili dio njegovih osobnih stvari. 

"Povjerenstvo za unutarnji nadzor Opće bolnice Dubrovnik, na  sjednici  održanoj 16. siječnja 2021.godine utvrdilo da su  djelatnici Opće bolnice Dubrovnik učinili propuste jer nisu obavijestili obitelj pokojnog pacijenta o njegovoj smrti, kao i zbog činjenice što je prilikom izvršavanja uobičajenih radnji oko pokojnika, bez dozvole obitelji bačen dio osobnih stvari istog", priopćili su iz OB Dubrovnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako je bacanje stvari pokojnika rezultat  objektivnih okolnosti ovog slučaja, ne umanjujući time ozbiljnost propusta, najdublje izražavamo žaljenje zbog ovog događaja", dodaju u priopćenju iz bolnice. 

Najavili su da će zbog propusta poduzeti sve mjere propisane internim aktima, kao i da će o cijelom slučaju izvijestiti Ministarstvo zdravstva i nadležne komore. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog navedenog neželjenog događaja Opća bolnica Dubrovnik iskazuje svoje žaljenje i iskrenu sućut obitelji", zaključuje se u priopćenju OB Dubrovnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo