Milanović čeka odgovor mosta /

'Karamarko mora odlučiti želi li se baviti javnim ili privatnim poslom, tražit ćemo njegov opoziv'

'Tražit ćemo opoziv Karamarka, budući da on sam nije podnio ostavku', poručio je šef SDP-a Zoran Milanović

12.5.2016.
12:12
VOYO logo

Nakon burnih političkih zbivanja koje su se posljednjih dana događale u Hrvatskoj, danas je samoinicijativno o njima odlučio progovoriti predsjednik SDP-a Zoran Milanović na izvanrednoj pressici.

Image
sukob interesa /

Orešković o slučaju Karamol: 'Takav poslovni odnos može stvoriti nepovjerenje kod građana'

Image
sukob interesa /

Orešković o slučaju Karamol: 'Takav poslovni odnos može stvoriti nepovjerenje kod građana'

"Dvije su teme: prva je politička odgovrnost predsjednika HDZ-a oko MOL-a. On bi morao odlučiti želi li se baviti javnim ili privatnim poslom. To zajedno ne može ići. Iz primjera lobista MOL-a taj jedan trokut odnosa jasno ukazuje na plodan i lijiepo aranžiran poslovni odnos obitelji Karamarko i MOL-a. Takav 'incestuozni' odnos je nemoguć", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo u sporu s MOL-om, a  HDZ želi istaknuti da se prekine taj postupak, kao što i MOL traži, a lobist MOL-a ima na pay checku suprugu Karamarka", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vrijeme je da Most kaže mišljenje o Karamarkovim poslovima'

"Tražit ćemo opoziv Karamarka, budući da on sam nije podnio ostavku", kazao je Milanović te dodao: "Hrvatska nema Vladu i nije jasno tko je većina u Saboru. Vrijeme je da Most kaže mišljenje o poslovima Karamarka."

Milanović: 'Država nije farmaceutska kompanija'

Šef oporbe je nastavio o drugoj temi svoje pressice, točnije o jučerašnjem Vladinom potezu da određene tvrtke skine s popisa strateških.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Druga točka je možda i suvišna, ali je treba spomenuti. To je pokušaj prodaje tvrtki u državnom vlasništvu na telefonskoj sjednici. S popisa se uklone tvrtke da bi se olakšala procedura", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ACI nije strateška tvrtka onda ne znam što je: Ona kreira ponudu i proizvod i jako je velika razlika ima li država udio ili su manjinski partner, a time upravlja netko iz delegacije iz Ankare. To navodim kao primjer koji pokazuje neshvaćanje što je strateško. Tražit ćemo da se o ovome razgovara u Saboru", dodaje bivši premijer.

"Zašto rade to? Netko je donio loše poslovne običaje koji možda funkcioniraju u farmaceutskoj industriji. S obzirom da oni o tome ne žele razgovarati niti na Vladi, mi tražimo da se o tome razgovara u Saboru pa ćemo vidjeti stav većine za koje nema dokaza da je živa od Uskrsa. Ako se ovo sve ne raspadne uskoro, o namjerama Vlade oko privatizacije ćemo raspravljati u Saboru. Država nije farmaceutska kompanija", kazao je šef SDP-a.

Posjetimo, SDP traži ostavku prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka nakon što je u javnost isplivala informacija da je PR tvrtka Drimia njegove supruge Ane Šarić Karamarko surađivala s tvrtkom MOL-ova lobista Joze Petrovića. Nakon što je javnost saznala za tu suradnju, postavilo se pitanje o motivima zbog kojih se HDZ zalaže za zaustavljanje arbitraže pred sudom u Londonu između Hrvatske i MOL-a upravo o situaciju u Ini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo