predao potpise kandidature / Karamarko komentirao Orepićevu fotografiju: 'I ja sam večerao s Gotovinom pa se nismo slikali'

'I ja sam bio s Gotovinom u petak na večeri pa se nisam s njim slikao, niti ću pričati o čemu smo razgovarali', poručio je Karamarko

21.3.2016.
10:49
VOYO logo
Image
orepić na facebooku /

'Gotovina mi pruža moralnu snagu u borbi protiv destrukcije MUP-a i diskreditacije mene osobno!'

Image
orepić na facebooku /

'Gotovina mi pruža moralnu snagu u borbi protiv destrukcije MUP-a i diskreditacije mene osobno!'

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić na Facebooku je objavio fotografiju s generalom Antom Gotovinom te poručio kako mu njegova potpora pruža "moralnu snagu".

Prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko predao je u ponedjeljak potpise za kandidaturu za još jedan mandat na čelu stranke te jekomentirao spomenutu objavu za N1:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ja sam bio s Gotovinom u petak na večeri pa se nisam s njim slikao, niti ću pričati o čemu smo razgovarali. Vi mislite da je Gotovina imao majicu na kojoj piše da podržava Orepića? Mislim da nije".

Karamarko: Želim dodatno dignuti i učvrstiti HDZ

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko predao je u ponedjeljak Središnjem izbornom povjerenstvu 30.004 potpisa kandidature za predsjednika stranke istaknuvši kako mu je cilj dodatno dignuti i učvrstiti HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj mi je dići i učvrstiti HDZ. Stranka je u posljednje četiri godine dostigla jednu razinu, ali ja bih htio još i više. Nisam zadovoljan", kazao je Karamarko novinarima nakon predaje potpisa kandidature za predsjednika stranke u Središnjici HDZ-a.

Najavio je da će u idućem četverogodišnjem mandatu obnavljati sastav i vodstvo stranke istaknuvši važnost dolaska mladih i stručnih ljudi, koje HDZ ima. Poručio je i da će se koncentrirati na realizaciju svega onoga što su naveli u HDZ-ovu gospodarskom programu, izrađenom u suradnji s njemačkim IFO institutom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HDZ-a je, upitan je li dobro za stranku da bude jedini kandidat, podsjetio da je na prošlim izborima održanim po "delegatskom sustavu" pobijedio pet kandidata. "HDZ ima 220.000 članova, a broj potrebnih potpisa za kandidaturu za predsjednika smo smanjili na pet tisuća i vidjet ćemo hoće li netko prikupiti toliko potpisa", kazao je.

Imamo većinu za izglasavanje proračuna

Karamarko je, upitan imaju li dovoljnu potporu u Saboru za izglasavanje novog državnog proračuna, kazao da očekuje potporu više od 82 saborska zastupnika. "U svakom slučaju imamo većinu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za amandman Mosta i HSLS-a da se dio novca namijenjen financiranju političkih stranaka prebaci za znanost, rekao je kako će o tome naći kompromis.
"Naći ćemo kompromis tako da će sredstva za političke stranke ostati na razini prošle godine. No, dalje ne možemo zadirati u financiranje stranaka jer nećemo moći funkcionirati", kazao je Karamarko. Podsjetio je i da još nitko nije odgovorio na na njegov poziv da se za 25 posto smanje plaće svim dužnosnicima i saborskim zastupnicima. 

Vezano uz izbor čelnika Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) kazao je kako nije dobro da se to odugovlači istaknuvši kako će, ako se izabere najbolji kandidat, "post festum" biti zadovoljan. Karamarko je kazao i da je premijer Tihomir Orešković upoznat s imenima dvaju kandidata koje mu je predložio za tu funkciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će za čelnika SOA-e biti izabrani najbolji kandidati. Moji kriteriji su profesionalnost, iskustvo i neovisnost o bilo kojoj stranci", naglasio je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo