šok za šokom / Kaos u Novom Zagrebu: 'Već četiri dana nam voda miriši na ulje, benzin i masna je!'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL/Ilustracija

Stanari Novog Zagreba bili su devet dana bez tople vode, no šok je uslijedio tek kada je stigla

21.9.2018.
21:17
Borna Filic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Stanari Novog Zagreba bili su devet dana bez tople vode. Bili su obaviješteni o radovima zbog kojih neće biti tople vode, no šok je uslijedio tek kada je stigla.

Voda miriši na ulje, benzin i lakove, a k tome je i masna na dodir. Na njihove prigovore rekli su im da je instaliran novi spremnik za toplu vodu i da voda, ustvari, miriše 'po novom' i da će to proći 'za neko vrijeme'. No to prolazi već četvrti dan, javlja Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Miris vode je užasan, a tekstura je na dodir masna. Ne možemo vjerovati da to već toliko dugo traje. Kupanje i pranje kose moramo obavljati kod poznanika u susjednim zgradama, a vodu za piće kupovati u trgovinama. Najgore mi je to što imamo malo dijete i teško je bez pitke vode. Ne razumijem zašto nitko ništa ne poduzima", ispričala je Livia Knapić koja živi u spornoj zgradi u Zagrebu na adresi Karamanov prilaz 1.

Dodaje da je zanima hoće li račun za vodu upitne zdravstvene kvalitete i račun za HEP Toplinarstvo platiti isto kao do sada, iako su devet dana bili bez tople vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HEP Toplinarstva poručuju da su upoznati s ovim problemima te da su nakon zaprimljenih prigovora organizirali dodatno ispiranje spremnika i to u dva navrata.

"Proveli smo radove zamjene spremnika potrošne tople vode. U sklopu zamjene izvršena je i unutarnja antikorozivna zaštita spremnika premazima koji su namijenjeni za prehrambenu industriju. Nakon sušenja premaza, a prije puštanja istog u upotrebu, izvršeno je ispiranje spremnika", rekao je direktor Zdravko Zajec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Zavoda za javno zdravstvo u suradnji s predstavnikom suvlasnika zgrade naručili uzimanje uzoraka 24. rujna, s ciljem otklanjanja sumnje u zdravstvenu ispravnost kvalitete tople vode.

Dok čekaju na rezultate, stanarima ostaje samo obavijest na stubištu da ne koriste toplu vodu za piće, piše Jutarnji list. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo