Vremenske neprilike / Kaos diljem Jadrana! Neki otoci potpuno odsječeni, valovi od sedam metara, vjetar čupa stabla...

Zbog ekstremnih vremenskih uvjeta do Visa, Lastova i Korčule trenutno je nemoguće doći

29.10.2018.
20:05
VOYO logo

Orkansko jugo, valovi od sedam metara, iščupana stabla, tako je bilo na obali danas, tako će biti i noćas.

Većina je otoka i dalje odsječena - jer katamarani i trajekti ne voze od Dubrovnika do Rijeke. Zbog nevremena koje je pogodilo Jadran, upomoć stiže ratna mornarica - Ministarstvo obrane večeras je izvijestilo da su spremni pomoći splitskoj Lučkoj upravi i Jadroliniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zadru ulice zapljuskuje more i kamenje - pa su neke ulice privremeno zatvorene. 

U Istri je nestalo dvoje surfera - unatoč upozorenjima i orkanskom jugu - otišli su jedriti na dasci na područje kod Savudrije. Posljednji put su viđeni kod umaške luke. Zbog velikih valova i vjetra nijedan brod nije bio u mogućnosti isploviti u potragu za njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jugo i dalje hara priobaljem, a dio je otoka potpuno odsječen već drugi dan. Udari od 100 kilometara na sat ispraznili su i danas splitsku rivu. Na otvorenom moru valovi dosežu i do deset metara visine. Do Visa, Lastova i Korčule trenutačno je nemoguće doći.

Udarna snaga juga najbolje se pokazuje na moru, valovi su danas zapljuskivali splitsku rivu i znatiželjnike željne dobre fotografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Opasno je. Južina ometa. Mene nije jer nisam meteopat, ali mogu reći da po djeci u vrtiću vidim da su izneređeni”, rekla je Ingrid Šore iz Splita.

Zlatko Leko ovakvo vrijeme koristi kako bi se rekreirao i uslikao pokoju fotografiju, a usput su ga ogromni valovi zalili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kišobrani su većinom bili beskorisni jer ih je vjetar čupao i lomio. Snježani iz Splita je kišobran slomio vjetar pa je posegnula za kabanicom jer koristi od kišobrana nema.

Sutra stabilizacija vremena

Sve katamaranske linije su u prekidu, ali i dio trajekata ne plovi. Nepovoljne vremenske prilike odsjekle su u potpunosti neke otoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Korčula, Lastovo, Vis i dijelom otok Hvar na relaciji Sućuraj-Drvenik, te Brač linija Sumartin-Makarska. Zaista su nam iznimne nepovoljne vremenske neprlike, mogu reći i ekstremne. Sigurnost je na prvom mjestu i prema tome se rukovodimo“, rekla je Jelena Ivulić, voditeljica Agencije Jadrolinije za Split.

Stabilizacija vremena se očekuje sutra, pa bi tada i odsječeni otoci mogli ponovno biti povezani brodskom linijom s kopnom od kojeg su trenutno odvojeni zbog olujnog vjetra i velikih valova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo