sučeljavanje kandidata / Nezadovoljna publika: kandidati za gradonačelnika Splita pokazali dubinsko nerazumijevanje za probleme mladih

Image
Foto: Facebook / Klub mladih Split

U utorak navečer se održalo sučeljavanje "A za mlade, Grade?" kandidata i kandidatkinja za splitskog gradonačelnika/icu u Klubu mladih Split, a reakcije nisu baš pozitivne

22.3.2017.
14:07
Facebook / Klub mladih Split
VOYO logo

U utorak navečer se održalo sučeljavanje "A za mlade, Grade?" kandidata i kandidatkinja za splitskog gradonačelnika/icu u Klubu mladih Split.

Ondje je prisustvovalo šest kandidata - Dragan Markovina (Nova ljevica), Aida Batarelo (SDP, HNS), Goran Jugović (NL Dišpet), Ivo Baldasar (Splitska stranka), Marijana Puljak (Pametno) i Mirna Kovačić (HSS). Andro Krstulović Opara nije mogao nazočiti sučeljavanju, stoga je poslao pismo isprike koje se pročitalo na samom početku, piše Splitski dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sučeljavanje je bilo podijeljeno u nekoliko faza. Kasnije su odgovarali na pitanja koja su se odnosila na probleme mladih i kvalitetu života mladih, a većina njih je davala sličan odgovor na pitanje "Koji su najveći problemi mladih u Splitu?" te nisu baš impresionirali mlade Splićane, pogotovo uzevši u obzir kako ništa raznovrsniji nisu bili odgovori na upit što su kandidati dosada učinili po pitanju mladih.

Kako piše Splitski dnevnik, kandidati nisu oduševili niti moderatore koji su u nekoliko navrata naglasili kako nisu zadovoljni onim što čuju. Štoviše, nije se mogao osjetiti ni dijalog s publikom koju je u većini sačinjavala stranačka mladež.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom kviza znanja kojeg je pripremio Klub mladih, pokazalo se klimavo znanje o elementarnim znanjima koje sačinjavaju svakodnevni život mladih građana Splita. Tako, na primjer, nisu znali odgovoriti  na pitanja poput "Koji je najstariji portal za mlade
u Splitu", "Koliko iznosi minimalna studentska satnica" ili "Koliki je iznos srednjoškolske stipendije Grada".

Nadalje, neuspješni pokušaji samo su se nastavili u drugom dijelu večeri. Kandidati su pokazali dubinsko nerazumijevanje tematike i problema koji mlade tište. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da moderator ponovno nije bio zadovoljan odgovorima koje su kandidati ponudili, zaključili su kako se mladi objektiviziraju te da se pitanje upravljanja minorizira.

Na kraju je svatko od kandidata morao dati pohvalu svom političkom suparniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo