A TEK JE POČETAK... /

Kandidati skinuli rukavice, nisu se štedjeli: Optužbe za kukavičluk, izdaju i zazivanje pada...

Što je bliži datum predsjedničkih izbora, Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović sve manje biraju riječi

8.12.2019.
18:30
VOYO logo

Tek je prvi vikend službene predsjedničke kampanje, a u političkom ringu kandidati su skinuli rukavice. Optužbe za kukavičluk, izdaju i zazivanje pada - samo su dio izjava troje vodećih kandidata.

Što je bliži datum predsjedničkih izbora, Kolinda Grabar-Kitarović i ZoranMilanović sve manje biraju riječi kad govore jedno o drugome. Ovaj vikend aktualna predsjednica i bivši premijer snage odmjeravaju na jugu Hrvatske - od Splita do Dubrovnika. Vade kosture iz ormara ne bi li pridobili svakog birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za još jednu pobjedu na izborima Kolinda Grabar-Kitarović uzda se i u pomoć sinjske Gospe. Ne u crkvi, ali među građanima Sinja bio je i Zoran Milanović. O predsjednici - bez rukavica.

"Radi se o osobi koja je prvi put bila u Vukovaru u mimohodu kad je bila kandidat za predsjednicu Republike. Dakle, kao ministrici vanjskih poslova, Sanaderovoj pobočnici, nije joj padalo na pamet da se pojavi u Vukovaru i onda se usudi komentirati što drugi osjećaju prema Kninu? U Kninu nisam bio, kao ni ona, ali bar ne lažem uokolo i ne pričam bajke."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je paljbu nastavio dalje.

"Upravo je ona ta koja se protivila organiziranju vojne parade u Zagrebu, mimohoda, na kojem je naravno paradirala ona, ne ja."

Predsjednica mu je odmah uzvratila.

"Nije točno da sam bila protiv mimohoda. Raspravljali smo o tome kako proslaviti Oluju i u Zagrebu i Kninu. A kad je riječ o tome kad sam bila u Vukovaru, bila sam u Kninu i u Vukovaru netom nakon oslobođenja Knina, dva dana nakon oslobođenja Knina, u Vukovaru nakon završetka mirne reintegracije", rekla je Grabar-Kitarović pa dodala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče Milanovića, za njega vrijedi sve živo. I Tuđman, i Tito, i komunizam, odnosno, socijaldemokracija i suverenizam, što god mu odgovara. Pa i jastog u taču."

Nije štedjela ni Miroslava Škoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neke treba pitati: gdje si bio kad je grmjelo? Neki su tamburali po Americi, dok smo mi ovdje davali potporu svojim ljudima."

Svađa se prelila i na društvene mreže.

"Nervozni su, prijete. Rekao bi dragi GoranPauk: 'Oba su pala'. Ja kažem: 'Oba će pasti'", napisala je predsjednica na Twitteru.

A žestoku borbu Milanović je još jučer najavio u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da bih na taj boksačkimeč trebao doći s nožem u koricama ili s otkočenim pištoljem, ali ja ne dolazim golih ruku... Jer, dok se mi hrvamo grčko-rimski, oni se koriste noževima i toljagama."

Pa je pozdrave iz Dubrovnika poslao i premijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još jednom moj pozdrav i razdragani mah novom ljubitelju Franje Tuđmana, ali mi znamo tko je Plenković, on o Tuđmanu ima najgore mšljenje. Lošije nego ja."

Zbog birača ovaj vikend Grabar-Kitarović i Milanović potegli su od Knina do Dubrovnika. U Sinju se nisu sreli iako su ga oboje obišli.

Kampanja se nastavlja, čekaju nas nove runde niskih udaraca.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo