BORBA ZA GLASOVE /

Kampanja za EU izbore u punom je jeku: Kojim porukama su kandidati danas 'pecali' glasače?

Kandidati na listama za europski parlament rasporedili su se duž Hrvatske

4.5.2019.
21:00
VOYO logo

Kandidati na listama za europski parlament rasporedili su se duž Hrvatske i krenuli u akciju. Sad kad su sva imena poznata, svi programi javni – koračaju prema osvajanju mandata. 

HDZ-ov Zeleni tim otišao je u Koprivničko-križevačku županiju na druženje s poljoprivrednicima. 3 milijarde kuna bespovratnih sredstava uloženo je u infrastrukturu tog dijela Hrvatske i poljoprivredu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo tko od nas da dođe u EU parlament treba se zalagati za to da se ne smanjuju sredstva kohezijskog fonda jer je to nužno Hrvatskoj za razvoj", kazala je HDZ-ova kandidatkinja Sunčana Glavak. Na izborima očekuju 5 mandata, a nadaju se i šestom.

Most nudi rješenje problema migranata

Lisinski je danas bio - narančast. S  potpuno novim ljudima na listi HNS će se pokušati odvojiti od odluka u prošlosti, koje su možda zaslužne za to što im ankete ne predviđaju bruxellesku budućnost. "U Hrvatskoj, ali i u svjetskoj politici imate kandidate koje odmah otpisuju, ali upravo ti kandidati naprave najbolji posao i pobjede na izborima", kazao je nositelj liste HNS-a Matija Posavec. Ali zato imaju punu podršku ministrice Divjak, iako – u stranku i dalje neće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno je opuštenije tamo gdje se mandat prema anketama – smiješi. Mostovci najavljuju rješavanje pitanja s kojom se cijela Europa nosi – problem migranata. "Most je predvidio da mi napravimo edukativne centre izvan EU – Sirija, Libanon i Turska gdje ćemo školovati migrante koji dolaze", kazao je Mostov kandidat na EU izborima Nizar Shoukry

"Narod Hrvatske mora uzeti sam stvari u svoje ruke"

Amsterdamska je koalicija potegnula do Osijeka. Loše stanje u poljoprivredi može se popraviti europskim novcem, poručuju. "I za vrijeme rata smo proizvodili više hrane u Hrvatskoj, što se dogodilo treba pitati HDZ i one koji su im dozvolili pljačku Hrvatske ", rekao je Krešo Beljak, kandidat Amsterdamske koalicije.

Protiv Jaspersa iz prvih redova želi se boriti Živi zid, stranka koja je protiv Europske unije, a po anketama tamo odlazi. "Idemo uzeti sve što možemo uzeti gospodinu Plenkoviću i njegovoj kliki služanskoj bruxelleskoj. Naš moto je jednostavan, narod Hrvatske mora uzeti sam stvari u svoje ruke", rekao je Ivan Vilibor Sinčić, kandidat Živog zida. 

Za tjedan dana počinju sa skupljanjem potpisa za potpuno ukidanje financiranja političkih stranaka. To je – njihova kampanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo