finalni napad / Kampanja u finišu postaje borba Davida i Golijata: Kamenje iz Škorine praćke protivnike ne zabrinjava

Škorini kamenčići su dostupne referendumske inicijative, svetost Domovinskog rata, srpska ratna odšteta Hrvatskoj

2.7.2020.
21:38
VOYO logo

Ono što se dosad nazivalo boksačkim mečem, od danas je borba prsa o prsa drvljem i kamenjem. Miroslav Škoro je odabrao svoje oružje za finalni napad.

"Politički lideri HDZ-a i SDP-a, imam jednu lošu vijest za vas. Dolazim vam pokvariti planove. I hoću, vjerujte mi. Bit ću kao mali David koji je pobijedio bahatog i nepobjedivog Golijata i to s pomno odabranih ni manje ni više nego pet kamenčića. Baš kao David svojom praćkom pogodit ću tamo gdje vas najviše boli", poručio je čelnik Domovinskog pokreta.

Škorini kamenčići su dostupne referendumske inicijative, svetost Domovinskog rata, srpska ratna odšteta Hrvatskoj, hrvatska dijaspora i promjena izbornog sustava.

"Onih pet kamenčića su cijenjeni mediji, figurativni. Dakle, ne namjeravam stvarno bacati kamenje na ljude", kazao je.

Kamenje iz Škorine praćke Golijate ne zabrinjava.

"Baviti se jednom, dvije, tri ili četri teme mahom vezane za prošlost  možda je njihov odabir, ali one sigurno nisu rješenje za hrvatsku budućnost", kaže Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a.


"Ne mislim se baviti Miroslavom Škorom. On je sam izrazio želju da koalira s gospodinom Plenkovićem tako da mu ovaj bude ministar vanjskih poslova", kaže Davor Bernardić, predsjednik SDP-a.

Škoro i dalje tvrdi da se vodeće stranke bave ljudima s njegove dalmatinske liste. Ne tko kome što nudi, ali zato Karolina Vidović Krišto, koja je na listi Domovinskog pokreta u IX. izbornoj jedinici tvrdi da joj prijete nakon što je pisala o bivšem jugoslavenskom ministru vanjskih poslova Budimiru Lončaru.

"Ne, nisam dobila nijednu ponudu od neke političke stranke, nego sam primila prijetnje. U Zadru je javna tajna i mnogi govore o tome kako je Budimir Lončar mentor i zaštitnik Božidara Kalmete", kazala je Vidović Krišto, kandidatkinja na listi Domovinskog pokreta.

"Ja pozivam gospođu Karolinu Vidović Krišto da ako ima bilo što takvoga, umjesto da to kaže medijima, da ode na policijsku postaju i da onima koji će to ispitati odmah prijavi", poručuje Plenković.

Ali policiju spominju i iz tabora Restart koalicije.

"Tomislavu Ćoriću su sedmog izbori. On već u ovom trenutku razmišlja što će biti sedmog srpnja, hoće li ga u jutro uhapsiti policija i odvesti u Remetinec", kaže Krešo Beljak, kandidat na listi Restart koalicije.

Nakon objave rezultata istraživanja podrške stranaka u prvih sedam izbornih jedinica, HDZ i Restart koalicija su na jednakih 38 mandata. Domovinskom pokretu predviđa se 14. U zadnjim danima kampanje očekuje se bitka za svaki mandat.

"Trend svih anketa je da HDZ raste, to vi vidite, to svi koji prate ankete vide", kaže Plenković.

"U svakoj anketi vidi se pobjednički trend Restart koalicije tako da je pobjeda u nedjelju naša", poručuje Bernardić.

"Ankete koje smo mi radili, a radimo ih relativno često, pa čaki i ovi kontakti s ljudima pokazuju da mi imamo malo više mandata", smatra Škoro.

Tek nakon što u nedjelju doznamo koliko kome pripada od 151 saborske fotelje, počet će zbrajanje ruku do magične brojke 76 koju će prikupiti budući mandatar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo