KAKVO VRIJEME DONOSI NOVA GODINA? / Pripremite se za smrzavanje, slijedi prvi konkretan hladni prodor

Image
Foto: Getty

Nova će godina početi s uglavnom suhim i prosječno hladnim vremenom, ali uskoro slijedi prvi konkretniji hladniji prodor

31.12.2018.
17:22
Getty
VOYO logo

Prvi će dan 2019. godine u kopnenim predjelima biti sunčaniji od današnjeg, osobito poslijepodne. U ranim jutarnjim satima u Gorskom kotaru i u najzapadnijim predjelima zemlje, uglavnom uz granicu sa Slovenijom, može biti malo kiše ili susnježice. Dakle, sredinom će se dana gotovo posvuda razvedriti, predviđa RTL-ova metereologinja Željka Pogačić.

No uskoro slijedi pogoršanje. Već u srijedu u gorju ponovno očekujte oborine na granici kiše i snijega, a u središnjoj Hrvatskoj rano ujutro moguća je mjestimice i ledena kiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hladno, hladnije...

Najviša će temperatura u prvim danima Nove godine biti slična kao danas, a u gorju još za stupanj do dva viša. Jutra će biti malo hladnija, oko -2 °C, pa je ponovno moguć i mraz. Četvrtak donosi značajnije zahladnjenje koje će potrajati do vikenda.

Duboki minusi

Zapuhat će hladan sjeverac, mjestimice umjeren. Najviša će temperatura danju u većini unutrašnjosti biti uglavnom oko 1 °C, jutarnja ponovno oko -5 °C, u gorju i do -8 °C. Osim toga, vjerojatno je da većina gorskih predjela ni danju neće izlaziti iz minusa. Od petka pa sve do kraja vikenda izgledan je povremen snijeg i u nizinskim predjelima. Za sad se čini da na zapadu i u gorju neće biti većih količina, a na istoku je moguće stvaranje tek tanjeg snježnog pokrivača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo