Kakva pljuska turistima: Nevjerojatno koliko troše, no glasnu glazbu slušati neće

Restrikcije na popularnoj plaži Zrće su naveliko zavladale.

29.7.2014.
14:40
VOYO logo

Turisti i organizatori festivala, naravno, negoduju. No, u cijeloj priči nevjerojatno zvuči podatak da se upravo od partijanera samo za jedan festivalski tjedan u blagajnu, prema procjenama, slilo oko 20 milijuna eura!

Glazba koja trešti do nebesa, na Zrću je prošlost. Granica buke smanjena je na 102 decibela. Gosti svjetski poznate plaže nisu tom novinom oduševljeni. S njima je razgovarala ekipa Dnevnika Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To mi je katastrofa isto, svi mi znamo što je Zrće i koja je ludnica ovdje, tako da to mi je jako glupo'', rekla je Gorana.

Mirniji san domaćima

Pravila su tražili Novaljci koji će, kažu, napokon imati mirniji san zbog tiše glazbe iz klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Oni mogu sa 102 decibela bit vrlo zadovoljni, to je njima dovoljno, ali sa tim projektom usmjerenog zvuka i ovim limitatorima mislim da ćemo riješiti problem'', kaže gradonačelnik Novalje Ante Dabo.

Festivali pred otkazivanjem?

Zbog ograničenja buke u problemima su se našli i organizatori festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kad se radi o velikim festivalima kao što su Hideout, kao što je Sonus, oni imaju malo drugačije uvjete, znači, potrebni su ipak neki ustupci'', kaže Tea Cafuta, PR jednog od klubova. Ustupaka više nema ni u središtu Novalje. Jedan hostel tako nije dobio dozvolu za svirku uživo.

''Pa mislim da je to loša stvar za turiste. Smatram da u ova 2-3 mjeseca treba stisnuti maksimalno'', rekao je vlasnik hostela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imate li negativnih iskustava sa smještajem, cijenama kod ugostitelja, prometom? Želite li nekoga pohvaliti, podijeliti svoje iskustvo? Pišite nam na vijesti@portal.net.hr.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo