O temi propale sezone koja je u početku podbacila govori se već neko vrijeme jer su plaže i štandovi prazni. Dok neki krivce traže u vremenu ili povećanju smještajnih kapaciteta, drugi smatraju da su visoke cijene rastjerale goste, piše portal Vijesti.hr.
Premda se na Jadranu može popiti kava i pojesti ručak po standardnim, "normalnim" cijenama, turisti za ta mjesta rijetko znaju i onda plaćaju puno više, što im se itekako ne sviđa.
Kolike su cijene? Čista sitnica ako ste bogati šeik jer će turisti 120 kuna platiti srdelice s pomfrijem u Zlarinu, malu pizzu u centru Splita 90 kuna, a ako se žele rashladiti lubenicom u Rovinju, kilogram ovog slatkog povrća platit će 20 kuna. Grožđe će na rovinjskoj tržnici platiti 80 kuna.
Iako nisu sve cijene na tržnici u Rovinju takve, međutim nakon pogleda na cijenu od 100 kuna za kilogram smokvi, 40 kuna za mjericu malina te 50 kuna za kilu nektarina, mnogima je prvi posjet tržnici ujedno i posljednji.
Neki smatraju da bi i druge stvari trebale poskupjeti barem dvostruko tako da isfiltriraju goste koji im dolaze. Previsokim cijenama nisu zadovoljni niti splitski ugostitelji, ali turisti čiji je standard viši od nas su zadovoljni.