nevjerojatno /

Kako je ovo moguće? Zaplijenjeni duhan vrijedan milijune bio neosiguran pa ga lopovi - ukrali

Image
Foto: PIXSELL

Policija je tada objavila kako je ukradeno 14,5 tona duhana, što znači da je svaka kutija težila oko 135 kilograma.

24.1.2021.
15:02
PIXSELL
VOYO logo

Prošlog petka, 17. siječnja, na parkiralištu pored Carinskog ureda u Virovitici obavljen je pretovar zaplijenjenog duhana koji je izvađen iz kartonskih kutija te je navodno trebao biti odvežen na spaljivanje, piše Telegram.  

Međutim to isto parkiralište spominjalo se i početkom prosinca prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je virovitičko-podravska policija objavila kako je uhitila trojicu hrvatskih državljana u dobi od 48, 36 i 33 godine za koje su sumnjalo da su od sredine kolovoza do početka rujna ukrali 108 kartonskih kutija s duhanom.

Policija je tada objavila kako je ukradeno 14,5 tona duhana, što znači da je svaka kutija težila oko 135 kilograma. najinteresantije je što se duhan mjesecima nalazio na "neosiguranom i neuređenom parkiralištu", barem je tako izvjestila policija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamion pun duhana godinu dana bio je neosiguran 

Tako je kamion bugarskih registracijskih tablica s 14,5 tona duhana Carinarnica Osijek preuzela je na graničnom prijelazu Terezino Polje, s Republikom Mađarskom, još 31. listopada 2019. kada je prepraćen do prostorija Carine u industrijskoj zoni Virovitica i smješten na neosigurano i neuređeno parkiralište. Dakle, kamion pun duhana gotovo godinu dana se nalazio tamo dok ga lopovi nisu počeli pelješiti.

Prošlog petka na parkiralištu pored prostora Carinskog ureda u Virovitici obavljen je pretovar velike količine zaplijenjenog duhana koji je potom, izvađen iz kartonskih kutija, navodno odvezen na spaljivanje. Sama po sebi, ta vijest ne bi bila neobična ni osobito zanimljiva jer zaplijenjene cigarete, baš kao i droga, ili lijekovi kojima je istekao rok trajanja, završavaju u pećima, vrlo često u Tvornici cementa NEXE u Našicama, da se virovitičko carinsko parkiralište već nije spominjalo početkom prosinca prošle godine.

Dogodila se velika zabuna

Tada je tamošnja, virovitičko-podravska policija, pompozno objavila kako je uhitila trojicu hrvatskih državljana u dobi od 48, 36 i 33 godine za koje su sumnjalo da su od sredine kolovoza do početka rujna, dakle za dva tjedna, ukrali 108 kartonskih kutija s duhanom.

Početkom studenoga 2019. kada je bugarski kamion zaplijenjen kod Terezinog Polja, policija je priopćila kako će protiv vozača, bugarskog državljanina biti izdan prekršajni nalog u iznosu od 150.000 kuna, te da će biti podnesen i zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 7.776.000 kuna. Vozilo i duhan su oduzeti od prekršitelja zbog povrede Zakona o trošarinama, priopćila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovdje počinje potpuna zabuna, jer nakon krađe duhana u kolovozu prošle godine, u policijskom izvješću, stajao je podatak da su trojica lopova koje je policija osumnjičila, oštetili Ministarstvo financija za 7.776.000. Sada su dakle oni, a ne bugarski prijevoznik, osumnjičeni za potkradanje Državnog proračuna. 

Ali, to nipošto nije jedina neobična stvar vezana uz zapljenu. Ostaju neodgovorena pitanja kako je bilo moguće da tako vrijedna roba, duhan milijunske vrijednosti, više od godinu dana leži na neosiguranom i neuređenom parkiralištu; kako je moguće da su

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog petka kada je duhan, za koji se ne zna je li riječ o istom onom ukradenom, pa zahvaljujući virovitičkoj policiji nađenom duhanu, ili nekom drugom, pretovaren u kontejner i navodno odvezen u spalionicu, gdje je izgorio ili će izgorjeti, ostaje pitanje kako će se i od koga Državni proračun naplatiti ako duhan završi u oblacima dima.

Moglo bi ispasti da će, bez obzira na to što su za slučaj zaplijenjenog, pa potom ukradenog duhana, postojala dva osumnjičenika, prvo bugarski prijevoznik, potom trojica lopova, na kraju popušiti Državni proračun, piše Telegram

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo