Općina Josipdol / Kakav gaf: Korisnici socijalne pomoći greškom uplatili 12.350 kuna za ogrjev. Ona im vratila 250 kuna

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sud je odredio da osim tog iznosa, općini mora platiti i kamate kao i 3.500 kuna sudskih troškova

29.3.2019.
11:17
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Općina Josipdol je jednoj korisnici socijalnog programa uplatila prošle godine u kolovozu 950 kuna za ogrjev. Međutim, greškom su joj uplatili još i 12.350 kuna koje joj ne pripdaju ni po kojoj osnovi. Iako su je o tome obavijestile službenice iz Općine i banke, ona novac nije vratila, već ga je brže bolje podigla.

Ipak, obvezala se vratiti svotu, ali je uplatila samo 250 kuna, dok je ostalo potrošila. Općina Josipdol je do svojih novaca morala doći privatnom tužbom, te je u tome i uspjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Ogulinu, osim te svote, tuženica mora  platiti i kamate na taj iznos, kao i 3.500 kuna sudskih troškova. No, s obzirom da živi upravo od socijale iz Općine, teško da će tako lako namaknuti novac.

"Tuženoj je pripadala naknada za ogrjev u iznosu od 950 kn ali joj nije pripadala i naknada od 12.350 kn što je pogreškom tužitelja isplaćeno i prema podacima iz tužbe tužena je vratila iznos od 250 kn dok nije vratila preostali iznos od 12.100 kn, te kako tužena nije pružila dokaz o uplati utuženog iznosa, nije se upustila u raspravljanje niti dala odgovor na tužbu to je sud na temelju raspoloživih podataka u cijelosti udovoljio tužbenom zahtjevu" zaključio je sud dodajući kako se radi o stjecanju bez osnove po Zakonu o obveznim odnosima, piše KA portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo