KAD SE PRIJATELJI RASTAJU / Danica Juričić Spasović odbila Josipovića

'Nisam u novoj stranci Ive Josipovića i ne mogu vam pomoći dodatnim informacijama.

8.4.2015.
10:17
VOYO logo

Bivši predsjednik Ivo Josipović u utorak je potvrdio namjeru osnivanja nove stranke i izlazak na predstojeće parlamentarne izbore. Otkrio je tek da se radi se o stranci lijevog centra, u kojoj će okupiti "mlade ljude sa svježim idejama, etablirane u svojim strukama".

Kako su mnogi zaključili da bi se bivša pročelnica kabineta predsjednika RH Danica Juričić Spasović mogla pridružiti Josipoviću, ona je ekspresno reagirala na Facebooku i ogradila se od moguće suradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog brojnih poziva kolegica i kolega novinara moram istaknuti da nisam u novoj stranci Ive Josipovića i ne mogu vam pomoći dodatnim informacijama. Svatko mora pokušati realizirati svoje ideje u koje vjeruje, i Josipoviću želim uspjeh u novom političkom projektu. Moj je politički izbor SDP - uz sva pitanja koja se otvaraju pred biračima: Treba li SDP vise konzultirati sve segmente društva i usklađivati svoju politiku kako ne bi bila u raskoraku s društvenim očekivanjima? Što je to što HDZ može učiniti bolje od SDP-a? I kako? Što osim mahanja zastavom i držanja ruke na srcu dok svira hrvatska himna, HDZ čini privlačnijom strankom hrvatskom biraču?", objavila je na svom Facebook profilu Juričić Spasović.

Reagirala je i na napise pojedinih medija da je bivšem šefu okrenula leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mandat je završio i svatko slobodno ide svojim putem. Imam li obavezu doživotno pratiti bivšeg šefa u njegovim političkim potezima?", zapitala se Juričić Spasović, ističući da se ne libi "bržebolje" javno izjasniti svoj politički stav i građanski izbor.

Predsjednikova desna ruka s Pantovčaka otišla s odlikovanjem

Podsjetimo, bivši predsjednik Ivo Josipović pred odlazak s Pantovčaka nagradio je svoje najbliže suradnike redom Ante Starčevića za osobiti doprinos u izgradnji suverene hrvatske države i promociju interesa Hrvatske u svijetu, a među njima je bila Juričić Spasović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša šefica kabineta predsjednika u svojim javnim istupima isticala je prijateljski i prisan odnos s bivšim predsjednikom, a zbog čega su je sigurno mnogi vidjeli u njegovoj novoj stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo