'Kad sam se vratio iz Europe u Osijek, shvatio sam što su prave životne vrijednosti'

Gledajući iz današnje perspektive, rijetko tko bi se iz europskih metropola vratio u ovu našu, slavonsku.

29.10.2013.
17:24
VOYO logo

"I ja sam otišao jer ovdje nisam vidio perspektivu, no računao sam da ću se ranije vratiti. Sudbina je htjela da to bude tek sad i da se ovdje naposljetku skrasim sa svojom obitelji, suprugom Ukrajinkom i dvoje djece koje smo odmah upisali u vrtić i moram reći da sam bio iznenađen niskim cijenama kod nas u odnosu na one europske", ispričao je Katušić, dodajući da siromaštvo nije "rezervirano" isključivo za Hrvatsku.

Tako u Barceloni, kaže, ljudi svakodnevno kopaju po smeću, a Katušić kaže kako je vidio cijele "divizije" kopača, dok je spavanje pod mostovima i u parkovima ondje svakodnevica, baš kao i džeparenje, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije to novac...'

"Lijepo je sjediti u središtu Barcelone i piti kavu, no onaj tko ne drži čvrsto torbicu, lako će bez nje ostati. Činjenica je da se vani puno radi i može se zaraditi, no kad sam došao u Osijek i u pol' bijela dana popio kavu i popričao s prijateljima i istodobno pustio djecu u park da se bezbrižno igraju, shvatio sam što su prave životne vrijednosti", kaže.

Nije to ni novac, iako će reći da posla u Europi ima. Konkretno, u Engleskoj je dosta nadničara koji nerijetko preživljavaju s 50 funti dnevno, što se samo čini velik novac, a zapravo nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobra životna škola

"Moj je savjet: neka svatko tko želi otići - ode, jer će se kad-tad pitati je li mogao otići i uspjeti. I sam sam tako prošao i mogu reći da sam dobio dobru životnu školu i, najvažnije, stekao obitelj koja se sad privikava životu u Osijeku. Lijepo im je, supruga zna ruski, ukrajinski, poljski i engleski jezik i sad pomalo uči hrvatski, baš kao i djeca koju smo upisali u vrtić", kaže Katušić, dodajući da je davno otišao iz grada bez biciklističkih staza, a sad ih, na njegovo veliko oduševljenje, ima na svakom koraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo