od zagreba do varaždina / Jučerašnje nevrijeme pogodilo sedam županija. Njih pet ostalo bez struje, uništena su polja...

Image
Foto: Civilna zaštita

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara, govore

24.6.2023.
9:31
Civilna zaštita
VOYO logo

U Zagrebu su uklanjali stabla i strgano granje, a nevrijeme je u petak na intervenciju poslalo 226 vatrogasaca koji su imali čak 60 intervencija. Najviše dojava se odnosilo na pad stabala na prometnice, objekte, vozila, telefonske i električne vodove. Uslijed nevremena došlo je do oštećenja krovova na objektima, rušenja prometne signalizacije, električnih vodova i stupova javne rasvjete. U Jastrebarskom su zbog ispumpavanja veće količine vode u skladištu poslovnog objekta intervenirali vatrogasci. Željeznički promet odvijao se otežano zbog pada stabala na željezničku prugu (područje Zagreb - Trnava i Novi Zagreb - Horvati). Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je oko 250 poziva građana i drugih službi vezanih uz nevrijeme te jedan poziv o ozlijeđenoj osobi uslijed pada drveta na Jarunu.

S druge strane, na 24 intervencije izašli su vatrogasci u Zagrebačkoj županiji gdje su uklanjali stabla i grane s prometnica te sanirali krovišta. Isti scenarij ponovili su i u Krapinsko-zagorskoj županiji s čak 55 intervencija. Pojedini rubni dijelovi grada Krapine, grada Pregrade, općine Petrovsko, općine Krapinske Toplice i općine Sveti Križ Začretje ostali su bez električne energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalje, u Koprivničko-križevačkoj županiji nevrijeme je također trgalo stabla i nosilo granje po prometnicama pa su i tamošnji vatrogasci imali pune ruke posla. Bez električne energije bila su mjesta Goričko, Pustakovec, Veliki Otok i Kuzminec.

Slično je i u Međimurju gdje je problem, osim srušenih stabala i porušenih krovova, stvarala i kiša pa su vatrogasci ispumpavali i vodu. U nekim naseljima nestalo je i električne energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevrijeme je pogodilo i Varaždinsku županiju čiji su vatrogasci izašli na 37 tehničkih intervencija uklanjanja stabla i grana s prometnica te sanaciji krovišta. Uslijed vjetra i srušenih stabla pojedini dijelovi Županije ostali su bez električne energije, a na pojedine prometnice pala su stabala i polomljene grane. Tuča je padala u općinama Sračinec, Petrijanec i Vinica te na području grada Ludbrega. Nastala je šteta na poljoprivrednim površinama, nekoliko obiteljskih kuća i osobnim vozilima.

Naposljetku i Županijski centar 112 Požega zaprimio je nekoliko poziva o nestanku električne energije i padu stabla na prometnicu. Zbog kvara na transformatorskoj stanici Hrnjevac od 19:41 sati bez opskrbe električnom energijom ostali su potrošači u naselju Hrnjevac. Kvarom je zahvaćeno 70 korisnika, opskrba za sve korisnike normalizirana je u 23:29 sati. Također zbog kvara na transformatorskoj stanici Lipik od 23:59 sati bez opskrbe električnom energijom ostali su potrošači u zapadnom dijelu grada Lipika te naselja Tabor i Klisa. Kvarom je bilo zahvaćeno 248 korisnika, a opskrba za sve korisnike normalizirana je u 02:05 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Županijski centar 112 Osijek zaprimio je nekoliko dojava o padu stabala na prometnicu ili vodove električne energije na području Županije uslijed nevremena.

POGLEDAJTE VIDEO: Olujno nevrijeme poharalo Hrvatsku, vatrogasni zapovjednik: 'Najveću štetu radi nam vjetar'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo