Josipović u Americi: Haag ne valja!

20.9.2011.
12:37
VOYO logo

''Hrvatska je vodila pravedni i obrambeni rat, a smatram da u Haagu nisu pravi ljudi, oni koji bi trebali biti. Zločina je bilo i na hrvatskoj strani, ali nisu ih počinili ovi koji su u Haagu. Nisam zadovoljan rezultatima rada suda u Haagu koji se nije pokazao dovoljno stručnim, nije onakav kakav je trebao biti'', rekao je predsjednik Ivo Josipović u New Yorku na susretu s hrvatskim iseljenicima.

Predsjednik je drugu godinu zaredom na jesenskom zasjedanju Opće skupštine i želio se sastati s predstavnicima hrvatske zajednice u New Yorku da čuje njihove probleme i zahtjeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović je iseljenicima govorio o završenim pregovorima za ulazak u EU, gospodarskim problemima u Hrvatskoj i borbi protiv korupcije.

''Društvo koje je korumpirano nije konkurentno ali uvjeren sam da ćemo pobijediti korupciju. Uvjeren sam da Hrvatska ima dobru perspektivu i da moramo više raditi na privlačenju stranih ulaganja koja su smanjena zadnje tri godine. Završetkom pregovora sa EU nisu završene reforme u Hrvatskoj jer smo društvo u tranziciji i trebamo još puno toga napraviti. Najteže su promjene u našim glavama, našeg mentaliteta jer ne može država sve za nas napraviti, moramo se i sami potruditi'', poručio je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da su pred Hrvatskom još jedni demokratski izbori i pozvao sve iseljenike koji imaju hrvatske dokumente da glasuju.

Vezani članak:

arti-201109150545006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo