Josipović: Novo zaduženje će plaćati naša djeca!

'S jedne strane, dobro je ako nema drugog načina da se pokrpaju rupe, a s druge strane, zaduživanje više od 13 milijarda kuna je zapravo zaduživanje naše djece', komentirao je Ivo Josipović.

14.7.2010.
19:55
VOYO logo

''Osjećaji su pomiješani. Volio bih da se problemi rješavaju bez dodatnog zaduživanja'', izjavio je predsjednik Ivo Josipović, koji je zamoljen da komentira novo zaduženje Vlade.

Odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi s najavom Hrvatske udruge sindikata te Hrvatske udruge poslodavaca za Dalmaciju i vodstva Splitsko-dalmatinske županije da će od njega kao vrhovnog zapovjednika OS RH zatražiti da se ratna luka Lora prenamijeni u nautički centar, za civilne svrhe, Josipović je istaknuo da su u takvim slučajevima jedini kriteriji - potrebe vojske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Operativnom središtu protupožarnih namjenski organiziranih snaga OSRH u Divuljama tijekom Josipovićeva boravka prikazan je dokumentarni film o uvježbavanju pripadnika Oružanih snaga za gašenje velikih šumskih požara i njihovu sudjelovanju u gašenjima.

Zapovjednik tih snaga general bojnik Mate Obradović predsjednika je izvijestio o pripremama za protupožarne aktivnosti, kazavši da u srpnju i kolovozu prijeti najveća opasnost od požara. Najugroženija područja od požara su Šibenska, Zadarsko-kninska i Splitsko-dalmatinska županija te otoci, a Istra je u nešto manjoj opasnosti, naveo je general Obradović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvijestio je i da Hrvatska trenutačno ima na raspolaganju šest kanadera i sedam air-traktora.

''Samo za jedan sat letenja kanadera za gorivo se potroši 5000 kuna'', rekao je general Obradović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni vatrogasni zapovjednik RH Mladen Jurin rekao je da će protupožarne aktivnosti vojske i DUZS-a ove godine stajati oko 100 milijuna kuna.

Prethodni članak:

arti-201007100195006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo