Josipović i Milanović nisu baš u najboljim odnosima?

Zbog ukidanja povlaštenih mirovina za dužnosnike, posljednjih je dana, navodno, došlo do ozbiljnog zatezanja odnosa na relaciji Pantovčak – Markov trg.

23.1.2012.
10:46
VOYO logo

No, u Uredu predsjednika ne misle tako. Josipović, doznaje Večernji list, ne želi reagirati na brojne pozive i različite intervencije iz Vlade.

Predsjednik, navodno, smatra da se Vlada sama uvalila u problem te da joj on ne treba pomagati u realizaciji ideje koja znači da "postajemo jedina zemlja koja će svoje ustavne suce i predsjednika države nakon isteka mandata slati na burzu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Vlada je na posljednjoj sjednici povlaštene mirovine zastupnika, ustavnih sudaca i glavnog državnog revizora dokinula predloživši Saboru izmjene Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru.

'Sada kada je o njegovoj privilegiji riječ, ne želi se izjasniti'

Predsjednik svakodnevno komentira poteze Sabora, a sada, kad je riječ o njegovoj privilegiji, odjednom ne želi govoriti o pitanju iz ovlasti SaboraKako taj zakon ne regulira mirovinu predsjednika države, njegov je mirovinski status zasad ostao netaknut. U javnosti se, međutim, odmah nametnulo pitanje što je s privilegijama Ive Josipovića, odnosno zašto njemu ostaju prava o kojima obični građani mogu samo sanjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović, navodno, to ne smatra fer potezom jer "predsjednik svakodnevno komentira poteze Sabora, podnosi ustavne tužbe zbog saborskih odluka, a sada, kad je riječ o njegovoj privilegiji, odjednom ne želi govoriti o pitanju iz ovlasti Sabora".

"Sustav u kojemu su dužnosnici u privilegiranom odnosu prema ostalim građanima nije u redu", mišljenje je koje je Milanović prezentirao na posljednjoj sjednici Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo