Još uvijek nije izvučeno tijelo našeg alpiniste

18.3.2011.
17:07
VOYO logo

Toni Roso (21) iz Makarske, član makarskog kluba "EKSTREM" i HGSS-a, te Beograđanin Igor Skender (25), državljanin Srbije i član alpinističkog odsjeka AO Velebit iz Zagreba, u sjevernoj stijeni Les Droitesa (4.000 m) u masivu Mont Blancu pokušali su uspon jednom od najpoznatijih tamošnjih smjerova "Ginat". Potraga za njima je pokrenuta u srijedu nakon što se nisu javili prijatelju i rodbini, priopćila je u petak Komisija za alpinizam Hrvatskog planinarskog saveza.

Njihova tijela su pripadnici gorske službe spašavanje iz Chamonixa pronašli u podnožju sjeverne stijene Droitesa, a uzrok tragedije još nije poznat. Više će se znati tijekom dana kada do mjesta nesreće dođu spašavatelji helikopterom, jer je danas bolje vrijeme koje omogućava let u tom području, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komisija za alpinizam HPS-a ističe da je smrt dvojice mladih alpinista duboko potresla cijelu hrvatsku alpinističku zajednicu.

Da su tijela pronađena, potvrdio je u četvrtak glasnogovornik gorske službe spašavanja iz Chamonixa. No oni su mogli samo utvrditi smrt dvojice alpinista, ali nisu mogli izvući tijela pa nije službeno potvrđen njihov identitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201103170426006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo