UGLEDNI KOLUMNIST OBJAVIO KOMENTAR KOJI JE ZAPALIO FACEBOOK: / 'Za točno 5 mjeseci počet će najveća organizirana pljačka u povijesti Hrvata...'

Image
Foto: PIXSELL

O porezu na nekretnine puno se priča, ali nitko iz vodećih opcija nije rekao zašto su progurali porez kojem su se protivili i koji su u kampanji obećali zaustaviti.

1.8.2017.
13:33
PIXSELL
VOYO logo

Porez na nekretnine jedna je od novosti koje nas čekaju od 1. siječnja 2018. godine. Ujedno je to i jedna od najraspravljanijih, ali i dalje najnejasnijih promjena koje uvodi HDZ-ova Vlada.

Image
STRUČNJACI O POREZU NA NEKRETNINE: /

Velike su šanse za pogreške, a građani o novom porezu znaju jako malo

Image
STRUČNJACI O POREZU NA NEKRETNINE: /

Velike su šanse za pogreške, a građani o novom porezu znaju jako malo

Radi se o porezu koji će zamijeniti dosadašnju komunalnu naknadu, ali uz potencijalne velike iznose za vikendice i nekretnine u kojima se ne živi cijele godine. Ove teme dotaknuo se i kolumnist Telegrama Bernard Jurišić koji poziva građane da, kao što su zaustavili požare i poplave, zaustave i ovaj novi porez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov status, koji je izazvao tisuće reakcija na Facebooku, prenosimo u cijelosti.

'Na današnji dan za točno 5 mjeseci počet će najveća organizirana pljačka u povijesti hrvatskog naroda. I neće je izvesti nitko izvana. Bar ne direktno. Izvest će je naše "cvijeće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porez na nekretnine imat će nesagledive posljedice. Jednim birokratskim potezom izvlastit će vas od svega što ste stekli vi, vaši roditelji, djedovi ili pradjedovi. Sve će vam to nezasitne pijavice uzeti ako ne budete redovno plaćali najamninu.

Najamninu za ono što je VAŠE. I što ste već višestruko isplatili sa stotinu poreza i nameta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatno mi je da mnogima i dalje nisu jasni razmjeri onoga što se sprema? Jeste li svjesni da ćete morati raditi da biste plaćali najamninu za STAN KOJI JE VAŠE VLASNIŠTVO? Jeste li svjesni da će vam UZETI DJEDOVINU ako upadnete u krizu i ne budete mogli plaćati cifre koje će oni sami odrediti? Kad im bude malo, a bit će - cifre će narasti. I opet. I opet. I opet dok god ne puknete.

Politička opcija koja je danas na vlasti žestoko se protivila porezu na nekretnine dok je bila u opoziciji i tumačila kako je taj porez ČIN VELEIZDAJE. U predizbornoj kampanji su obećavali da će baš oni taj porez spriječiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas kurvanjski šute, ne pada im na pamet objasniti zašto su prevarili svoje birače i ignorirajući glas naroda u tišini pripremaju harač koji će biti posljednji čavao u lijes budućnosti ove države i ovog naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim stranke koja planira provesti ovaj sramotni zakon koji su ne tako davno sami nazivali VELEIZDAJNIČKIM, u Hrvatskoj su registrirane još 162 političke stranke. NI JEDNA od njih nije se stavila u službu naroda i pokrenula mehanizme da se otimačina koja se sprema ovom narodu zaustavi i poništi. NI JEDNA od njih nije organizirala referendum da se ovaj zakon stavi van snage. NI JEDNA od njih nije se ozbiljno zauzela da se ovaj zakon spriječi.

Je li vas sram, svih vas koji iz dana u dan prodajete kvazidomoljubne, kvaziliberalne, kvazisocijaldemokratske zjake, a o ovome šutite? Ovo dozvoljavate?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema lijevih i desnih. Nema sjevernih i južnih. Nema Hajduka i Dinama. Nema partizana i ustaša. Svi smo u istim govnima. Sve će nas opljačkati i protjerati. Ako ne nas, onda našu djecu. Zar to želite svojoj djeci? Svojim precima?

Jedna mi stvar nije jasna. Da vam netko pokuca na vrata i kaže "tvoj stan je od danas moj, a tvoja djedovina je od danas moja" - biste li samo klimnuli glavom i vratili se pred televizor? Ili biste ga probili nogom i rekli mu da odjebe? I da se vrati s vojskom ako želi oteti ono što je vaše?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa jebote, što ćete braniti ako nećete svoj dom!? Otimaju vam ga, zar to ne vidite!?

Poplave smo zaustavili sami. Požare smo ugasili sami. Možemo i porez. Pitanje je samo jesmo li narod ili smo zaista kmetovi i ovce kakvima nas smatraju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Intelektualci? Pravnici? Profesori? Studenti? Radnici? Sportaši? Navijači? Svećenici? Inženjeri? Trgnite se! Napravimo nešto!

Zaustavimo porez na nekretnine!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo