VREMENSKA PROGNOZA ZA NOVI TJEDAN: / Temperature u studenom dosad su bile jako visoke, evo što nas sada očekuje

Image
Foto: Pixsell

Sunce nas prati, ali temperatura će padati

11.11.2018.
18:58
Pixsell
VOYO logo

Sutra nas očekuje većinom sunčano i relativno toplo. U istočnoj Hrvatskoj pretežno sunčano. No, ujutro, a ponegdje i dio prijepodneva, bit će magle, posebice u Posavini, ali i mjestimice u Baranji i istočnoj Slavoniji. Zapuhat će ponegdje umjeren južni i jugoistočni vjetar, a najviša će dnevna temperatura biti oko 20 °C. Ujutro pak od 1 do 5 °C, dok će u središnjoj Hrvatskoj jutro biti manje svježe nego na istoku, između 5 i 10 °C. Danju pak i oko 20 °C, uz obilje sunca tijekom dana te povremeno umjeren jugozapadnjak. Magle ujutro može biti samo mjestimice.

Image
Foto: DHMZ

I Jadran osunčan

Na sjevernom Jadranu i u gorju također dosta sunca, iako ponegdje, i to uglavnom na širem riječkom području, oblačnije, uz mogućnost poneke kišne kapi. Ujutro je uglavnom u Lici moguća magla. Puhat će jugozapadnjak u gorju, a na moru će još u prvome dijelu dana biti slabog i umjerenog juga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juga će biti i na otvorenome moru srednjeg i južnog Jadrana u noći i ujutro. Drugdje vjetar uglavnom slab. Prevladavat će sunčano, ujutro u unutrašnjosti Dalmacije uz mjestimičnu maglu. Najviša dnevna temperatura zraka od 19 do 22 °C, kao i temperatura mora, koje će biti mirno i malo valovito, piše HRT.

Image
Foto: HRT

Tjedne temperature

Malo hladnije od srijede

Image
Foto: DHMZ

U nastavku tjedna u kopnenom području i dalje suho i djelomice sunčano, u utorak još podjednako toplo kao u nedjelju i ponedjeljak. Od srijede, kada će zapuhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, temperatura zraka će se sniziti. U utorak će magle biti uglavnom na istoku, zatim i drugdje po nizinama unutrašnjosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

Na Jadranu pretežno sunčano, uz prolazno više oblaka u utorak, kada će mjestimice puhati umjeren sjeverozapadnjak. Od srijede bura, koja će ponegdje biti i jaka, i pridonijeti malo manje toplom nastavku tjedna.

Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo