JOŠ JEDNO SUČELJAVANJE: / Petrov, Sinčić i Bandić o tome zašto bi oni bili bolji od HDZ-a i SDP-a (a svi drugi su lošiji)

Image
Foto: collage/PIXSELL
12.8.2016.
23:49
collage/PIXSELL
VOYO logo

Milan Bandić javio se iz Sinja, Božo Petrov iz Metkovića, a u studiju je bio predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić, dok je komunikacijska stručnjakinja i bivša čelnica ORaH-a Mirela Holy komentirala aktualna debatna zbivanja. Donosimo najzanimljivije dijelove njihova gostovanja.

Bandić: 'I HDZ i SDP bacili su Hrvatsku na koljena'

Prvi se u program javio Milan Bandić. "Na sreću putovao sam u vrijeme debate Milanovića i Plenkovića i nisam gledao taj sraz. Imamo dva čovjeka, jednog dokazano nesposobnog jer je izgubio izbore i jednog koji se treba dokazati, odnosno nedokazano je sposoban. Ne znam oko čega su se oni imalu sučeljavati. Hrvatski građanih i trebaju sankcionirati i lustrirati 11. rujna. Gospodarski, demografski, moralno i socijalno su i jedni i drugi doveli Hrvatsku na koljena", kazao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je i što su sve njegove prednosti u utrci za vlast: struka i kompetencija umjesto podobnosti; afirmacija rada svakog čovjeka; zajedništvo i solidarnost; pronatalitetna politika; preuzimanje odgovornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne ako, nego kad postanem hrvatski premijer prvi će potez biti prva sjednica Vlade u Vukovaru, druga u Kninu, a treća na Brijunima. Ja nisam čovjek iz Bruxellesa, ja sam čovjek iz naroda i pokazao sam kako se rješavaju problemi naroda", kazao je te ponovio da je njegov najveći uspjeh europski Zagreb za europsku Hrvatsku. Dodao je da bi PDV u roku od četiri godine smanjio za tri posto, a smanjio bi i porez za najniže plaće.

Na koncu je rekao: "Molim vas radi ravnopravnosti da me pozovete na emisiju od sat i pol da vidite kako budući premijer barata situacijom. Nisam ni bedast ni glup. Milanović i Plenković ne mogu izvući državu iz krize jer su njihove stranke bacila Hrvatsku na koljena. Drugi svjetski rat je odavno završio. Ja sam spreman preuzeti vođenje Hrvatske i to će građani honorirati 11. rujna. Kucnuo je sat da se to napravi. Treba prekinuti kontinuitet s urušavanjem Hrvatske".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinčić: 'Petrov bi se trebao najprije ispričati i dati ostavku'

Sljedeći je govorio Ivan Vilibor Sinčić: "Na debatu Milanovića i Plenkovića smo potratili novac poreznih obveznika. Bila je monotona, ništa pametno nisu rekli i to je jedno razočaranje. U njima ne vidim buduće premijere. Možda će zbog izbornog sustava to postati, ali ono nisu ono što Hrvatska treba.

Mi smo za ove izbore okupili našu mladost, intelektualce, sveučilišne profesore, obespravljene... Okupljamo sve oni koji smatraju da ovakvo stanje u koje su nas doveli HDZ i SDP treba promijeniti. Mi nismo kao Most koji želi da ostane status quo. Prije i sada je Mostu bio cilj dovesti HDZ na vlast. Govorili su o reformama, reformama i reformama, a od njih nije bilo ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imamo širok program u pet točaka: socijalne reforme, financije, poljoprivreda... U njemu smo sve objasnili. Glavna kočnica u razvoju Hrvatske je politika. HDZ i SDP provode iste politike. Njihov cilj je zauvijek se izmjenjivati na hrvatskoj sceni poput Sunca i Mjeseca. Ako samostalno ne osvojimo dovoljan broj mandata, nakon izbora nećemo koalirati. Most je pokazao da na takav način ne možete ništa napraviti. Ovoga časa ne vidim s kime bi mogli surađivati. Što se Mosta tiče, Petrov bi se najprije trebao ispričati i dati ostakvu i onda bismo možda mogli razmišljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Bandić je 'Remetinec koalicija' i s njim sigurno ne možemo surađivati".

Petrov: 'Most je promijenio standarde u hrvatskoj politici'

Na koncu se iz Metkovića u emisiju uključio i Božo Petrov. "Plenković i Milanović nisu rekli ništa. Uobičajene bajke koje jedni i drugi pričaju zadnjih 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most će sigurno biti ona stranka koja će odlučivati o vlasti, to se vidi i po svim anketama. Tražit ćemo sigurna jamstva da se provede program koji mi zagovaramo. I dalje se zalažemo za reforme jer mislimo da je to najpotrebnije. To što oni nama nisu dopustili da provedemo reforme, to je problem koji karakterizira i HDZ i SDP zadnjih 20 godina.

Ministarstvo uprave je trebalo u devetom mjesecu predstaviti modele novog teritorijalnog ustroja. A oni su nam srušili Vladu. HDZ je to učinio jer nije htio da se dogode promjene. Mislim da bi SDP isto učinio. Ljudi s optužnicama i istragama ne mogu biti na vlasti. Vjerujem da je Most nešto promijenio kod toga. Most je promijenio neke standarde u politici u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi ćemo surađivati jedino sa strankama koje će podržavati naš program, ali za to će trebati dati čvrsta jamstva. Neće se dogoditi ono što se dogodilo u prošloj vlasti. Štitit ćemo hrvatske interese i dalje. Most je jedini jamac da će interesi Hrvatske biti zastupljeni. Tihomir Orešković pokazao se odličnim premijerom, ali su podvale bile prejake. Gospodarski rezultati pokazuju kako je radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja ću biti kandidat za premijera ispred Mosta i smatram da mogu biti barem jednako dobar, ako ne i bolji od Plenkovića i Milanovića. Vjerujem da se HDZ nada da ćemo koalirati s njima, ali ne znam na temelju čega. Oni su nas povrijedili, možda i više nego SDP. Biračima mogu reći da je njihovih 300 tisuća glasova očuvalo hrvatske interese, a zamislite što bi bilo da ih je bilo više."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo