potrošili 2000 dolara po glavi / Jordanci potrošili bogatstvo na Ultru u Splitu, ali sada ih Hrvatska ne pušta u zemlju

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

'Još u rujnu prošle godine kupili smo najbolje ulaznice za tribine, rezervirali montažnu kućicu s jacuzzijem na plaži u službenom festivalskom kampu i shuttle prijevoz do stadiona za sve dane trajanja festivala', opisuje Haykal.

3.7.2017.
8:55
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Hamzeh HaykalMotaz Jabari i Saleh Ali trojica su prijatelja iz Jordana, koji iako imaju VIP ulaznice za Ultra Europe, rezerviran smještaj u festivalskom kampu, te avionsku kartu za Split, ove godine ipak neće plesati na Poljudu s tisućama partijanera koji stižu iz preko 100 zemalja svijeta, piše Slobodna Dalmacija.

Naime iz Ministarstva vanjskih poslova stigla je, tom trojcu, hladna odbijenica kada su zatražili vizu, a koja je neophodna za sve građane ove države Bliskog Istoka koji stižu u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kupili smo najbolje dostupne ulaznice za tribine, još 13. rujna prošle godine, rezervirali montažnu kućicu s jacuzzijem na plaži u službenom festivalskom kampu i shuttle prijevoz do stadiona za sve dane trajanja festivala. Ukupno smo to platili 2400 dolara, dakle 800 dolara po osobi. Avionska karta do Splita plaćena je po 770 dolara, a s obzirom da u Jordanu ne postoji konzularno predstavništvo Hrvatske, morali su svoje putovnice slati u najbliže veleposlanstvo koje se nalazi u Kairu. Samo osigurana poštarina za Egipat došla nas je 180 dolara i još 100 propisanih dolara za apliciranje. Dakle gotovo 2000 dolara po osobi, koje će otići u vjetar ukoliko netko ne odluči kupiti naš paket", potužio se 25-godišnji Hamzeh Haykal, koji pokušva prodati taj pakt i spreman je za spuštanje cijene kako bi ostali u što manjem minusu.

"Vašim vlastima priložili smo do sve dokumente koje su tražili, povratne avionske karte, potvrde o rezervaciji smještaja, ulaznice, potvrdu o zaposlenju, kao i onu iz banke o dobrom statusu računa", priča Jordanac, koji je zaposlen kao osobni trener u jednoj od vodećih teretana u Ammanu, a prijatelj s kojim je trebao doći na Ultru ima dobru poziciju u hotelu Hilton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito smatraju da želimo doći u vašu zemlju i nikada se ne vratiti, što apsolutno nije naša namjera", kaže on. 

Od Ministarstva vanjskih poslova, kako piše Slobodna Dalmacija, pokušavali su dobiti komentar na ovaj slučaj, a zanimao nas je i broj odbijenih zahtjeva za vizom kada su u pitanju osobe koje u Hrvatsku žele doći isključivo zbog manifestacije Ultra Europe. No, odogvor nisu dobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo