Proces nije demokratski /

Jokić o netransparentnosti izbora voditeljice kurikularne reforme: 'Radi se o najcrnjoj balkanskoj krčmi'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

'Politika je ta koja je sve zaustavila. To će ostati zapisano', kazao je Boris Jokić

24.5.2017.
9:55
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Gostujući u emisiji Novi dan na N1 bivši voditelj kurikularne reforme BorisJokić izrazio je sumnje u transparentnost izbora nove voditeljice Cjelovite kurikularne reforme Jasminke Buljan Culej.

"Javnost nije upoznata s tim što će se raditi niti s planom aktivnosti. Smatram lošim i to da javnosti nije predstavljen niti životopis niti kvalifikacije osobe koja će voditi reformu. Proces bi trebao biti demokratski, ali on to nije. Radi se o najcrnjoj balkanskoj krčmi, sve je netransparentno, radi se o mračnim procesima, koji nisu dobri.", kazao je Jokić za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogobrojni stručnjaci koji su radili na kurikularnoj reformi jučer su za RTL također izrazili sumnje u netransparentnosti.

Prije nešto manje od godinu dana održan je veliki prosvjed u znak potpore kurikularne reforme, koji je na ulice izveo desetke tisuća ljudi. Građani su tada poručili da 'Hrvatskamožebolje'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Politika je ta koja je sve zaustavila. To će ostati zapisano, kao i činjenica da se i Europskakomisija pozitivno odrazila o toj reformi i uputila da se ona mora nastaviti", ističe Jokić.

Bivši voditelj kurikularne reforme izrazio je i kako smatra da će natječaj biti poništen zbog brojnih nelogičnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo