Usporedne mjere /

Jesu li naše mjere tako strašne? Nisu, tvrdi Stožer, a tu su i podaci kojima to dokazuje

Image
Foto: Pixsell

U usporedbi s drugim zemljama Europske unije, Hrvatska čini se ipak ima liberalnije mjere

3.2.2021.
13:56
Pixsell
VOYO logo

Na stranici koronavirus.hr objavljen je komparativni prikaz epidemioloških mjera diljem Europske unije, kao što su ograničeno kretanje, obustava rada pojedinih djelatnosti, ograničenje javnih manifestacija, obveza nošenja maske za lice ili medicinske maske i slično. 

Kako se navodi na stranici, prikaz pokazuje da za razliku od brojnih drugih država Europske unije, Hrvatska u periodu od rujna do siječnja nije uvodila mjeru ograničenog kretanja (tzv. lockdown) ni tzv. policijski sat, dok su ugostiteljski objekti zatvoreni tek krajem godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prikaz je iskoristio i ministar unutarnjih poslova i šef Stožera, Davor Božinović na današnjoj konferenciji za novinare, kada je rekao da je jasno da je hrvatskim građanima "najmanje toga uskraćeno" u odnosu na druge građane EU.

Image
Foto: koronavirus.hr

Kad govorimo o samim mjerama, treba naglasiti da smo među liberalnijjim zemljama u svijetu i Europi kad aje riječ o restrikcijama", rekao je ministar Vili Beroš na pressici i iznio podatak da 17 zemalja ima neku vrstu policijskog sata, 20 zemalja u EU, neku vrstu lockdowna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nekim europskim zemljama ne možete posjećivati trgovine, ne može se biti na cestama gradova poslije nekog vremena. Ne možete se voziti ni javnim prijevozom. Sve to u RH, na osnovu odgovornosti građana i ovih mjera nije tako, ali mjesta za popuštanje nema", kazao je i istaknuo da u Hrvatskoj nema policijskog sata, da rade trgovine, kina, kazališta i muzeji. "Teretane su zatvorene u više od 20 zemalja EU. Kafići su zatvoreni u 24 zemlje" kazao je i rekao da treba imati strpljenja.

Image
Foto: Koronavirus.hr

Koronavirus.hr je još objavio i pregled situacije za kulturne djelatnosti te javne manifestacije i događanja. 

Image
Foto: Koronavirus.hr
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo