Propisao HZJZ / Jesu li hoteli spremni za posebne mjere zbog koronavirusa? Posebno se čiste kvake, liftovi, kupaone...

Mjere zaštite propisao je Hrvatski zavod za javno zdravstvo

9.3.2020.
16:50
VOYO logo

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stiže posebno upozorenje hotelima u kojem stoji da su dužni osigurati sve što je potrebno kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. 

U to, među ostalim, spadaju antiseptici i dezinfekcija prostorija, a ukoliko se sumnja da je gost zaražen, mora mu se osigurati soba u kojoj će ostati u izolaciji, uz sav potreban komfor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti podržavaju nov način dočeka. Ne boje se, kažu, jer inače ne bi niti putovali, ali pojačana briga o higijeni im odgovara.

Liftovi su možda najpogodniji za širenje zaraza pa se iz tog razloga nekoliko puta dnevno iz njih dopire zvuk špricanja i laštenja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ista stvar je u sobama. Spremačicama je objašnjeno što trebaju činiti kako bi i zaposleni i gosti bili zaštićeni.

"Inače pazimo na čistoću soba, a zbog trenutne situacije pažnju posvećujemo detaljima. Dodatno dezinficiramo mjesta koja gosti često, više koriste... Kvake na ulazu vrata, kupaonu, ormare", kaže sobarica Mihaela Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema naputku nadležnih službi, cijeli taj proces je pojačan i prolazimo ga naravno sa svim našim djelatnicima, tako da zaista učinimo sve što je u našoj moći da bi svi higijenski standardi bili zadovoljeni", rekao je Ivan Sarajlić, glasnogovornik Amadria Park Hotela.

Iako su posljednjih dana zbog koronavirusa dolazak otkazali gosti iz Azije i Italije, većina opatijskih hotela za Uskrs će biti puna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjere zaštite propisao je Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Napominju da turisti ne predstavljaju rizik ako nemaju simptome zaraze.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo