INICIJATIVA 'SPASI ME' / Jelena Veljača: 'Razočarana sam Kolindom, valjda joj nije bilo važno doći i pomoći zlostavljanim ženama'

'Nadala sam se da će se kao žena odlučiti pružiti nam potporu'

14.6.2019.
19:14
VOYO logo
Image

Poznati se okupili na humanitarnoj večeri za fond #SPASIME: Severina stigla sa suprugom

Image

Poznati se okupili na humanitarnoj večeri za fond #SPASIME: Severina stigla sa suprugom

Središte Zagreba poprište je hvalevrijedne humanitarne akcije kojom se prikuplja novac za žrtve nasilja. Organizirala ju je inicijativa Spasi me, a RTL sve prati u do najsitnijeg detalja.

Već su stigle viđenije osobe kao istaknuti odvjetnici, premijer Andrej Plenković, glumci, pjevači... Ali, prije samog početka u 20 sati, gdje će se iz hotela Esplanade na telefon (060-9003) javljati osobe iz javnog života, o svemu se oglasila najzvučnija osoba Inicijative - Jelena Veljača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prezadovoljne smo! I 1. ožujka kad sam pozvala na prvi prosvjed, nisam ni sanjala da će Facebook status pokrenuti ovo što se pokrenulo. Zahvalne smo, nas je sedam i nemamo nikakve političke ambicije, nismo članice udruga ni političkih stranaka. Osjetile smo da je dosta tolerancije prema nasilju, ali nismo znale što će se dogoditi. Još jednom, zahvalne smo svima", naglasila je Jelena Veljača pa se osvrnula na podršku iz politike:

"Premijer nam je dao potporu, obećao nam je konkretne korake i oni bi trebali biti osigurani do kraja godine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ipak nije odlučila osobno podržati akciju.

"Razočarana sam kao žena što Kolinda Grabar-Kitarović nije s nama. Nadala sam se da će kao žena odlučiti pružiti nam potporu. Jer, ima imidž u svijetu i nasilje je žensko pitanje pa bi nam njezina potpora jako pomogla. Pozvali smo je, razlog zašto nije došla nismo dobili, ali valjda nije smatrala da je ovo dovoljno važno u njezinu rasporedu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo