U Splitu /

Jedu, piju... Doznajemo što Amerikanci vole: 'Steak uz dobar viski i glazbu Jonnyja Casha'

S dolaskom USS Georgea Busha ugostiteljima je upala sjekira u med. Posada je dobila izlazak u grad i koriste svaku sekundu, južini i kiši unatoč

4.11.2022.
21:00
VOYO logo

Split ovog vikenda zaključuje sezonu. Odužilo se zbog dolaska USS Georga Busha i mornara s najvećeg američkog nosača aviona na nuklearni pogon. Ovog vikenda istražuju što nudi Dalmacija, a u planovima ih nije omela ni obilna kiša.

Ni kišno nebo nad Splitom nije omelo američke mornare u šetnji gradom. Dok jedni uživaju u hrani, drugi otkrivaju skrivene tajne stare Palače. Carlos Guerero kazao je: "Da, malo je kišno, ali nije neki problem. Uskoro idemo u razgledavanje stare palače i tome se jako veselimo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov kolega Austin bio je za stolom: "Uživamo. Jest ćemo hranu, iskusiti Hrvatsku, popiti koje piće i to je to." Riva na prvi pogled izgleda prazno, no natkriveni štekati rade kao u srcu sezone. Mini špica na zalasku još jedne dobre turističke godine.

Ugostitelj Denis opisao je stanje: "Sad je ovo sve već pri kraju, ali doša' je ovi američki razarač i malo nam je dao zadnju injekciju." Iako je nosač zrakoplova u splitski akvatorij uplovio jučer, prava mala invazija mornara na Split dogodila se u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugostitelj Vedran Cvitković govori nam: "Danas ih ima malo više, iako mislim da je ova kiša malo zeznila stvar. Al' tu su do utorka, tako da nadamo se da će svi uspit izać' vani i probati nešto." Mornari su zadovoljni. Sve je bolje, kažu, od mornaričke kuhinje. Julian je jedan od njih: "Čini mi se da je jako svježa, s prirodnim sastojcima. Vrlo čista hrana, vrlo ukusna."

Image
PREGLED DANA /

Bush u Splitu, čučavci u školama i spolovilo na nebu: Ovo je Direktov rendgen dana

Image
PREGLED DANA /

Bush u Splitu, čučavci u školama i spolovilo na nebu: Ovo je Direktov rendgen dana

Za dobar prijem i dobru prezentaciju Splita i Dalmacije, pobrinuli su se ugostitelji. Iako se drže mediteranskog štiha, ponudu su ipak malo prilagodili Amerikancima.

Ugostitelj Cvitković je pojasnio: "Tako je, mi se prezentiramo kroz našu mediteranski spizu, iako moram naglasit da oni najviše vole meso, steakove i sve ostalo njihovo, uz dobar Jack Daniels i Johnnya Casha u pozadini."

Osim domaćih sa zanimanjem najveći ratni brod na svijetu promatraju i turisti. Jedinstvena prilika za foto uspomenu, i pitanje zašto je nuklearni nosač zrakoplova usidren ispred Splita. Nicole Parth iz Velike Britanije pitala se: "Što oni rade ovdje?... Nisam sigurna zato pitam vas."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drago iz Splita komentirao je: "Ha, a po meni to je malo i nezgodno i pričati sada." A Ana, također iz Splita, dodala je: "U svakom slučaju da nije dobro to što se rata tiče, bilo šta od vojske. Mislim da je to ono neka priprema za nešto."

Petodnevni odmor nakon velike NATO vojne vježbe u Sredozemnom moru mornarima će završiti u ponedjeljak, a već u utorak ovaj kadar ispred splitske gradske luke biti će povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo