U današnjem zahtjevnom svijetu naša su tijela izložena mnogobrojnim štetnim utjecajima pa se moramo više truditi da bismo ostali zdravi i u formi. SZO (Svjetska zdravstvena organizacija) nalaže 5 komada voća i povrća dnevno, a tjelovježba je rješenje za zdravije tijelo. Naravno da je ovo točno, no nažalost, ovaj se koncept ne može lako uklopiti u brzi ritam modernog stila života. Tko doista može uložiti vrijeme i novac? Iz tog razloga sve više ljudi uzima dodatke prehrani kao način kompenzacije zbog nezdravog stila života. Ali između ogromnog izbora dodataka koji su u ponudi na tržištu, potrošač mora napraviti pravi izbor. Većina dodataka bazira se na vitaminima i mineralima koji bi trebali nadoknaditi deficite prehrambenih tvari. Ali imamo li doista deficite? Kako možemo znati koji su nutrijenti za nas pravi? Ako proizvoljno uzimamo dodatke, možemo naštetiti svome zdravlju. A što je s djelotvornošću? Kada imamo niske razine energije, spor metabolizam, manjak enzima ili probavne probleme (70% (!)svih ljudi ima probavne poremećaje), tijelo ne može apsorbirati ove dodatke pa oni predstavljaju čisto bacanje novca. Očito, uravnotežena prehrana i nadomjesci vitamina nisu dovoljni.
Ključ trajnog zdravlja očito leži negdje drugdje!
Postoji 100% prirodna, drevna metoda koja transformira sirovo povrće na način da se ne samo očuvaju hranjive tvari, već se lako probavljaju i apsorbiraju u vašem tijelu: fermentacija mliječnom kiselinom.
Ljudska vrsta već tisućama godina koristi fermentaciju s bakterijama mliječne kiseline kao način konzerviranja hrane. Određene bakterije transformiraju hranu na način da se proizvodi mliječna kiselina, a ona zbog svoje velike kiselosti djeluje kao prirodni konzervans. U takvoj se okolini ne mogu množiti štetne bakterije. Ali to nije sve: fermentirana hrana zapravo sadrži veće količine vitamina nego originalne namirnice! Enzimi se razgrađuju, količina antioksidansa se povećava, a probavljivost se poboljšava.
Najčešće vrste hrane koje se pripremaju ovom vrstom fermentacije su kiseli kupus, jogurt i popularni korejski kimchi.
Fermentacija iz hrane izvlači ono najbolje i ima pozitivan utjecaj na širok raspon zdravstvenih tegoba.
Imajući to na umu, pokojni farmaceut i biokemičar dr. Hans Niedermaier razvio je, nakon višegodišnjeg istraživanja, patentirani proces Kaskadne fermentacije. Svježe organsko voće, povrće i orašasti plodovi fermentiraju se tijekom 8 tjedana u višefaznom procesu. Ova jedinstvena dinamička fermentacija razgrađuje sve namirnice na njihove manje jedinice i čini ih odmah raspoloživima tijelu. A tijekom procesa eliminiraju se svi potencijalni alergeni. Enzimi su razgrađeni i dostupni. Gozba za naše stanice!
Utjecaj kaskadno fermentiranih prirodnih koncentrata na zdravlje ljudi dokumentirani su i konsolidirani s preko 40 ispitivanja.
Zdravlje probave – ponovno otkrijte vašu zonu ugode
Zdravlje crijeva temelj je neoštećenog imunološkog sustava, vitalnosti i ukupnog dobrostanja. Dvije komponente – uravnotežena crijevna flora (prisutnost korisnih bakterija) i zdrava crijevna sluznica – osigurat će bezbrižnu probavu.
Kaskadno fermentirani prirodni koncentrati (RPB) sadrže vrijedne komponente zdravih bakterija koje pozitivno utječu na bakterije u našim crijevima. Ova je flora ključna za probavni proces apsorpcije svih hranjivih tvari iz hrane koju jedemo. Mliječna kiselina poboljšava peristaltiku crijeva i smanjuje upalne procese odgovorne za bolnu napuhanost. Probava bi trebala biti proces koji ni ne osjećamo – trebao bi se jednostavno događati. Ali za većinu ljudi vrijeme nakon obroka je bolno i zamorno!
Uz kaskadno fermentirane prirodne koncentrate (RPB), crijeva ponovno postaju zona ugode!
Kiselo-lužnata ravnoteža - prečesto zanemarena
Tijelo s prevelikim aciditetom pokazivat će simptome poput kroničnog umora, upale, probavnih poremećaja, difuzne boli, ispadanja kose te čak alergiju. Mnogi bolesnici odu iz liječnikove ordinacije bez objašnjenja svojih problema i s lijekovima koji liječe samo simptome. Odgovor često leži u kiselo-lužnatoj ravnoteži tijela. Svi možemo poremetiti ovu važnu ravnotežu ako jedemo previše mesa i rafiniranog šećera, ako smo pod prevelikim stresom, ne vježbamo dovoljno ili pušimo - a to su samo neki od uzroka.
Tijelu s većim aciditetom pravilno funkcioniranje predstavlja problem – najprije na staničnoj razini, a s vremenom to može imati utjecaj na organe i cijele sustave. To je poput zrna pijeska koje ometa precizan satni mehanizam.
I jetra i bubrezi važni su organi koji eliminiraju kiseline iz tijela, a oboje stimuliraju kaskadno fermentirani prirodni koncentrati (RPB). To pomaže tijelu da se riješi viška kiseline i stimulira sustav enzima odgovoran za eliminaciju drugih toksina u tijelu.
Imunološki sustav – naše oružje protiv bolesti
Uloga je imunološkog sustava da nas zaštiti od određenih bakterija, virusa i karcinoma. Obrambeni kapacitet ovog sustava usporava se uz starenje. Ali čak i previše kiselosti i probavnih problema usporit će njegovu djelotvornost u borbi protiv ovih uljeza.
Kaskadno fermentirani prirodni koncentrati (RPB) pozitivno utječu na probavu i kiselost, kao što je u gornjem tekstu objašnjeno, a to pruža veliku potporu imunološkom sustavu. Ali kaskadno fermentirani prirodni koncentrati (RPB) također imaju izravan utjecaj na aktivnost stanica imunološkog sustava. Prirodne stanice ubojice (koje nas štite od karcinoma) pokazat će veću aktivnost. Monociti i limfociti učinkovitiji su u zaštiti od bakterija, virusa koji uzrokuju većinu zaraznih bolesti.
Kaskadno fermentirani prirodni koncentrati (RPB) pomažu ubrzati proces zacjeljivanja – posebice kod virusne infekcije i kroničnih upala.
Mnogi terapeuti propisuju kaskadno fermentirane prirodne koncentrate (RPB) za oboljele od karcinoma kao pomoć kod kemoterapije. Smanjuju se nuspojave ovih tretmana poput umora i probavnih problema.
Kronična upala – tiha, ali opasna!
Upala je način na koji se imunološki sustav bori protiv bakterija i također sanira oštećenja u tijelu. Tako da je u osnovi korisna. Ali, uz nezdrav stil života ili poremećen enzimski sustav, upala može postati kronična i stoga štetna. Kronična upala ima svoju ulogu u mnogim bolestima, poput karcinoma, kardiovaskularnih bolesti, autoimunih bolesti i kroničnih probavnih problema. Upala postaje kronična kada su određeni glasnici/ messengeri imunološkog sustava inaktivni ili preaktivni i kada tijelu nedostaje antioksidansa. Kaskadno fermentirani prirodni koncentrati (RPB) sadrže mnoge sekundarne biljne metabolite koji djeluju kao antioksidansi koji sprječavaju opasan „oksidativni stres“ koji šteti stanicama i remeti enzimsku aktivnost.
Kaskadno fermentirani prirodni koncentrati (RPB) zapravo potiskuju prekomjernu proinflamatornu aktivnost reguliranjem aktivnosti uključenih glasnika/ messengera. To se najbolje može vidjeti kod zacjeljivanja rana i problema s kožom koji se brzo eliminiraju kada se (RPB) nanesu izravno na kožu.
Energija koja započinje u našim stanicama!
Kaskadno fermentirani prirodni koncentrati (RPB) prirodno su rješenje koje tijelu daje energiju potrebnu da bi ostalo zdravo. Regeneracija, reparacija i regulacija ključ su vitalnosti i kvalitete života cijele obitelji. Naše su stanice važni igrači u ovim procesima, a za to im je potrebna energija. Ova energija konstantno se proizvodi u našim stanicama u obliku molekule pod nazivom ATP ( adenozin trifosfat). Kaskadno fermentirani prirodni koncentrati (RPB) odlaze izravno u vaše stanice kako bi regenerirali i zaštitili proizvodnju energije. Više ATP-a znači i zdravije stanice i općenito više energije za život!
Povećanje ATP-a razlog je zašto kaskadno fermentirani prirodni koncentrati (RPB) imaju tako širok učinak kod tako velikog broja zdravstvenih problema.
Kad nešto djeluje na razini stanice, cijelo tijelo osjeća te učinke.
Jučer je u Zagrebu predstavljen Regulatpro® Bio - 100% prirodan, organski i veganski proizvod čiju kvalitetu i učinkovitost podupire više od 40 znanstvenih ispitivanja i izvješća. Regulatpro® Bio pomaže postupno i prirodno uravnotežiti funkcije u tijelu kao cjelini te dovodi do trajne vitalnosti i poboljšane dobrobiti.
Svježe organsko voće, povrće i orašasti plodovi fermentiraju se tijekom 8 tjedana u višefaznom procesu. Ova jedinstvena dinamička fermentacija razgrađuje sve namirnice na njihove manje jedinice i čini ih odmah raspoloživima tijelu. A tijekom procesa eliminiraju se svi potencijalni alergeni. Enzimi su razgrađeni i dostupni. Gozba za naše stanice!
Zahvaljujući međunarodno priznatim stručnjacima koji su u Velvet cafeu govorili o samom proizvodu i iskustvima svojih pacijenata, stručnjaci i novinari dobili su priliku saznati vrijedne informacije o ovom uistinu jedinstvenom proizvodu na tržištu i odmah isprobati učinkovitost Regulatpro® Bio dodatka prehrani.
Claudia Vigier, naturopatkinja i specijalistica kaskadne fermentacije naglasila je kako je Regulatpro® Bio prikladan za svakoga – za ljude sa zdravstvenim problemima (kroničnima ili akutnima) i za ljude koji jednostavno žele ojačati zdravlje metabolizma.
Doktor Marcus Stanton je istaknuo kako je zdravlje crijeva temelj neoštećenog imunološkog sustava, vitalnosti i ukupnog dobrostanja. Kaskadno fermentirani prirodni koncentrati (RPB) sadrže vrijedne komponente zdravih bakterija koje pozitivno utječu na bakterije u našim crijevima i pozitivno utječu na probavu i kiselost, a to pruža veliku potporu imunološkom sustavu.
Informacije o doziranju:
Kaskadno fermentirane prirodne koncentrate (RPB) može uzimati cijela obitelj – novorođenčad, djeca, odrasli, stariji. Također i osobe sa zdravstvenim problemima ili za prevenciju i detoksikaciju. Nema štetnih interakcija s lijekovima ili drugim dodacima za zdravlje, kao ni alergijskih reakcija. Normalno doziranje je 10 ml ujutro i 10ml uvečer razrijeđeno u malo vode.
Uvoznik i distributer za Hrvatsku je Oktal Pharma. Proizvod možete kupiti u svim boljim ljekarnama.