postali većinski vlasnici / Jedan od najvećih hrvatskih pekarskih lanaca pao u ruke Poljaka

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Iz fonda ističu kako se nadaju da će pekara učvrstiti svoju već vodeću poziciju u jadranskoj regiji, ta kako će se poslovanje Pan - Peka dodatno proširiti po regiji

27.3.2018.
11:59
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Poljski private equity fond Enterprise Fund VII sklopio je ugovor o stjecanju 65 posto udjela u hrvatskoj tvrtki Pan-Pek, koja se bavi proizvodnjom i prodajom pekarskih proizvoda, objavili su u utorak iz Enterprise Investorsa (EI), koji upravlja tim poljskim fondom. 

"Enterprise Investors će se udružiti s osnivačem i direktorom Pan-peka Ivanom Paraćem, kako bi se olakšao daljnji rast društva", naveli su Poljaci u priopćenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurni smo da će se tržište pekarskih proizvoda u Hrvatskoj razviti na temelju kontinuiranog rasta suvremenog maloprodajnog kanala prehrambenih proizvoda", izjava je partnera u EI odgovornog za ulaganje Michała Kędzia koja se prenosi u priopćenju. 

Iz fonda također ističu kako se nadaju da će pekara učvrstiti svoju već vodeću poziciju u jadranskoj regiji, ta kako će se poslovanje Pan - Peka dodatno proširiti po regiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parać kaže kako je ponosan što će Pan-Pekov partner biti Enterprise Investors, jedan od najvećih i najiskusnijih private equity fondova s privatnom ponudom u srednjoj i istočnoj Europi.

"Uz njihovu podršku znatno ćemo ojačati svoj položaj na tržištu i pritom se razvijati sa svojim dobavljačima kako bismo zadovoljili rastuća očekivanja naših kupaca kako u veleprodaji tako i u maloprodaji", rekao je Parać.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pan-Pek je osnovan 1992. i danas je jedan od najvećih proizvođača smrznutih pekarskih proizvoda u jadranskoj regiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo