okopava vrt i uživa / Jedan dan s Mirom Buljem: U Saboru je najglasniji, a na godišnjem se brine za svoje cherry rajčice

Mostov saborski zastupnik svo slobodno vrijeme provodi u vlastitom vrtu

3.8.2019.
15:14
VOYO logo

Jedan je od najglasnijih, ali i najaktivnijih saborskih zastupnika, a ujedno je i najpoznatiji promotor upravo Sinja i Cetinske krajine.

Iako je za Miru Bulja zasjedanje Sabora gotovo i on je, kao većina zastupnika, otišao na godišnji odmor. Nije mu u planu brčkanje u moru, nego nešto sasvim drukčije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto saborskih klupa, okopava vrt i brine se za svoje cherry rajčice.

U rodnom kraju, samo kilometar od Sinja, Mostov saborski zastupnik svo slobodno vrijeme provodi u vlastitom vrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tikvice, krastavci, paprike, pomidore, sve ono što triba, sad će kruške, jabuke, šljive, višnje, sve se to koristi za prehranu", nabraja bulj što sve ima u svom vrtu. 

"Ovo triba volit, ovo triba iz srca radit"

Mali voćni i povrtni raj, oko kojeg ima puno posla, uzgaja uz pomoć obitelji. Sve što se nalazi ovdje, kaže, prirodno je, domaće i napravljeno s puno ljubavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo triba volit, ovo triba iz srca radit, cilu obitelj može prehranit, ali ovo nije ni veliki vrt jedno 300, 400 kvadrata. Lipo je, a to ne moš u Splitu, a većina iz Splita, tili mi to priznat ili ne, je iz ovih krajeva", priča Bulj

Zato on ni ne krije koliko je ponosan na svoj sinjski kraj. Pokazuje sve što ima jer cilj mu je promovirati domaću proizvodnju i zdravu hranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Često se zaboravlja kako na selu nije sve idealno.

"Tu je bilo puno života, nažalost to je sad sve manje i manje, okolna mjesta izumiru zbog toga šta se ne potiče domaća proizvodnja i ne naglašava se važnost zdrave hrane", rekao je Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A njega baš ta sinjska priroda, kaže, opušta, i priprema za burni politički rujan.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo