UTRKA ZA PANTOVČAK / Jedan dan s kandidatom! Škoro: 'Vide Hrvati novu zoru!' Prijatelj iz mladosti: 'Kao dečkić bio je vrtiguz...'

Volonteri, tamburaši, PR stručnjaci i prijatelji. Svi su tu s istim ciljem: dovesti Škoru na Pantovčak

19.12.2019.
19:19
VOYO logo

Aktualna predsjednica svoju će predsjedničku kampanju završiti sutra na istoku zemlje, u Vukovaru, gdje je danas birače privlačio njezin najopasniji protukandidat iz istog biračkog bazena Miroslav Škoro. Upravo s njim dan je provela RTL-ova novinarka Ružica Đukić.

Iza njega je samo nekoliko sati sna, a pred Miroslavom Škorom najteži izazov do sada - predsjednički izbori. I oni koji su se naviknuli na nespavanje popadali su od umora pa je rano jutro u stožernom autobusu obilježilo hrkanje. Sat kasnije - posve drukčija slika i pjesma. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo vrlo odgovorni u autobusu. Naš Ante vozi pažljivo, ne daj Bože da ne bi došlo do nekakvih neobičnih situacija. Mi nismo štićena kolona. Mi smo vrlo obična kolona ljudi. Tako će ostati i kad postanem predsjednik", kazao je Miroslav Škoro.  

Volonteri, tamburaši, PR stručnjaci i prijatelji. Svi su tu s istim ciljem. Dovesti Škoru na Pantovčak. "Mislim da smo napravili čudo i mislim da smo vratili hrvatskom narodu jednu nadu. Sviće negdje u daljini i vide Hrvati tu neku novu zoru koja sviće. Mislim da se prema tome okreću", kazao je Škoro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio je i na pitanja ima li tremu prije izborne noći i svega što ga čeka taj dan te kako će to izgledati u njegovu stožeru. 

"Nisam se još nijedanput  probudio ili otišao leći s mišlju: 'Joj, ja ću biti predsjednik'. Nemam tremu. Imam odgovornost jer sam odgovorna osoba. Oduvijek sam takav bio", kazao je Škoro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam iz Višnjevca krenuo u svijet. Tu je ta moja škola, tu je ta moja crkva. Tu je moja strina, tu je moja ujna. Svi drugi su, nažalost, na višnjevačkom groblju", kazao je u svom rodnom Višnjevcu Škoro. 

Možda nema onih najbližih, ali Višnjevčani Škoru smatraju članom svojih obitelji, a to su mu na dočeku srčano i pokazali. "Škoro, Škoro! Svi za Škoru. Glas od svih. Najbolji", kaže Ljiljana Ćorluka iz Čepina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavoniji je najdraže kad ga dočekuje čobancem, kobasicama i vinom pa je tako bilo i ovaj put. "Znam ga od osam godina, bio je super dečkić. Vrtiguz je bio i tada", kazao je Višnjevčanin Željko Dević te dodao kako se ne boji da će se Škaro umisliti ako postane predsjednik. 

"Sjećam se da smo se jednom sin i ja vraćali iz vinograda kući i šutjeli smo. Ja sam njemu rekao nakon tog videa: I? On je rekao: Gle, tata, ja znam da ti to možeš. Možda mi nije drago, ali ti to možeš. Ti ćeš bit najbolji predsjednik", kazao je Škoro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeća stanica - Vukovar. Prije izlaska na pozornicu zagrljaj Škore i prijatelja, pripadnika brigade Blage Zadre. "Zajedno smo krenuli u šestom mjesecu i evo dopratio sam ga do kraja kampanje i dopratio sam ga do Pantovčaka", kazao je član Stožera Miroslava Škore Stipe Mlinarić Ćipe.

Kaže da se osjeća pobjednički, ostaje vidjeti hoće li se tako osjećati i u nedjelju nakon izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večerašnji dan Škoro je završio u središtu Zagreba, a kako je to izgledalo i što je Škoro rekao, pogledajte u javljanju Borisa Miševića:

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo