JE LI TO NORMALNO? / Novinari pitali direktora HTZ-a zašto mu je direktorica usred sezone na godišnjem, pa dobili nevjerojatan odgovor

Image
Foto: PIXSELL, Grgur Žučko

Direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije Željana Šikić usred turističke sezone otišla je na godišnji odmor, a ta je informacija prilično iznenadila tamošnje novinare.

11.8.2016.
20:39
PIXSELL, Grgur Žučko
VOYO logo

"Kakvo je to pitanje, jesam li na godišnjem ili ne? Umjesto tih smiješnih pitanja bilo bi bolje da me pitate o statistikama noćenja i posjeta županiji, a ne da se zamarate mojim godišnjim", kazala je Šikić novinarima portala ŠibenikIN kada su je upitali kako to da prva osoba županijskog turizma u špici turističke sezone ide na godišnji.

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Odmara se i direktoričin nadređeni

No, još nevjerojatniji odgovor dobili su novinari istog portala kada su o njezinom odlasku na godišnji usred sezone odlučili priupitati nadređenog joj, direktora Hrvatske turističke zajednice Ratomira Ivičića. Doznali su, naime, da je i on za godišnjem odmoru. I to dvotjednom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ivičićevom uredu nitko nije želio komentirati praksu odlazaka čelnih ljudi turizma na odmor u srcu sezone.

"Županijski radnici u turizmu narade se zimi, pa se ljeti trebaju odmarati", kazala je Željana Šikić koja uz dužnost direktorice županijske Turističke zajednice obnaša i dužnost predsjednice HDZ-a Murter-Kornati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MINISTAR SE POHVALIO: /

'Ovo je najbolja turistička sezona od osnutka hrvatske države'

Image
MINISTAR SE POHVALIO: /

'Ovo je najbolja turistička sezona od osnutka hrvatske države'

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Privukli tek 100.000 gostiju koji su odustali od nesigurnih zemalja

Smatra se, naime, da bi direktori turističkih zajednica, od lokalnih pa do državne razine, ipak trebali biti 'u pogonu' tijekom turističke sezone, naročito na njezinom vrhuncu.

ŠibenikIN piše, pozivajući se na informacije objavljene ovih dana, kako je od oko sedam milijuna gostiju koji su zbog sigurnosti odustali od ljetovanja u Turskoj, Egiptu, Tunisu i Maroku, njih manje od 100 tisuća došlo u Hrvatsku u prvih sedam mjeseci ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska je, primjerice, u isto vrijeme udvostručila ulaganja u turističku promidžbu i privukla čak 6,5 milijuna turista više nego lani te otvorila 90.000 novih radnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo