uoči izglasavanja proračuna / Je li mu odzvonilo? Oporba poziva na novo rušenje kvoruma kako bi poslali poruku Bandiću

Oporba poziva na ponovno rušenje kvoruma kako bi se gradonačelniku Bandiću pokazalo da nema većinu

11.11.2018.
19:10
VOYO logo

Sutra bi se trebala nastaviti sjednica zagrebačke gradske skupštine koja je prekinuta nakon što je klub zastupnika Neovisni za Hrvatsku srušio kvorum.

Oporba poziva na ponovno rušenje kvoruma kako bi se gradonačelniku Bandiću pokazalo da nema većinu pred skorašnje izglasavanje proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik ozlijeđen, a oporba već priprema nikad jači udar na njega u gradskoj skupštini.

Gordan Maras poziva zastupnike da i sutra sruše kvorum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je sad već pitanje političke higijene što ja očekujem od zastupnika u gradskoj skupštini da sutra naprave kako bi građani Zagreba imali mogućnost reći na izborima za gradsku skupštinu što misle o gradonačelniku Bandiću", rekao je Maras.

Marasova kolegica iz Glasa poziva na razum i kaže da se Bandić ne ruši prekidima sjednica nego neizglasavanjem proračuna koji bi na dnevni red trebao doći u idućih mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da li je smisao momačko nadmetanje ili je smisao da je došlo do trenutka kada možemo konačno reći da je vladavini gospodina Bandića u Zagrebu došao kraj", pita se Mrak Taritaš.

Bandićeva većina došla je u pitanje kada su mu dosadašnji partneri Neovisni za Hrvatsku predvođeni Zlatkom Hasanbegovićem okrenuli leđa. Mrak Taritaš u oporbu od tjedan dana ne vjeruje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su šest dana opozicija i oni sad šest dana nešto govore. Nije im na ovoj skupštini smetalo da glasaju za izviješće o proračunu i sve ostalo." 

Hasanbegović danas ne želi pred kamere. SMS-om sugerira kako će Bandić podršku tražiti drugdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo svoje jasno rekli, nema potrebe verbalno se nadmetati. Neka gospodin Maras prebrojava zastupnike u klubu SDP-a. Broj se mijenja iz dana u dan."

Maras kaže da svojim ljudima vjeruje, ali ne podcjenjuje Bandićevu sposobnost neočekivane podrške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivam glavnog državnog odvjetnika da otvori širom oči što se radi u gradskoj skupštini i da se spriječi politička trgovina", komentirao je predsjednik zagrebačkog SDP-a.  

Situaciju na lokalnoj razini pomno prati i premijer Plenković kojem je Bandićev sve brojniji klub zastupnika uskočio kada mu je Hasanbegović u saboru okrenuo leđa. Je li raskol između partnera u zagrebačkoj skupštini isplaniran kako bi HDZ Bandiću vratio uslugu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam odakle toliko tih fejk newsa se plasira. Oni koji na to nasjedaju neka grizu te udice, mi nećemo", komentar je premijera Plenkovića. 

Sutrašnja sjedica mogla bi biti indikator onog što Bandića čeka na izglasavanju proračuna. Ruke se pomno broje, a svaka je bitna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo