ZALIO SDP-OVCA TEKUĆINOM / Je li incident u Zadru sigurnosni propust? 'Šalje se poruka da je policija HDZ-ovska'

Image
Foto: Facebook/SDP

Neki izvori bliski Ravnateljstvu policije šokirani su postupanjem PU zadarske koja nije pružila sigurnosnu podršku skupu SDP-a

17.2.2024.
17:35
Facebook/SDP
VOYO logo

Zadarska policija još utvrđuje okolnosti pod kojima je maskirani i zasad nepoznati muškarac crnom tekućinom zalio člana zadarskog SDP-a Daniela Radetu. Incident se dogodio u petak popodne uoči SDP-ovog skupa "Borba za dostojanstvo", a tekućina se izlila i na nekoliko članova SDP-a, uključujući predsjednika Peđu Grbina.

Sudionici skupa u blizini nisu vidjeli policijske patrole, a članovi SDP-a na putu do Kneževe palače nisu imali policijsku zaštitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'crno mu se piše' /

Maskirani 'idiot' prišuljao se SDP-ovcima i polio crnom tekućinom Grbina i Radeta

Image
'crno mu se piše' /

Maskirani 'idiot' prišuljao se SDP-ovcima i polio crnom tekućinom Grbina i Radeta

Je li policija trebala biti prisutna?

Skup nije bio prijavljen policiji jer to prema zakonu nije bilo potrebno učiniti, rekli su iz SDP-a, a policija je to i potvrdila.

"Sukladno članku 9. Zakona o javnom okupljanju skup nije bilo potrebno prijaviti policiji jer je riječ o skupu političke stranke koji je održan u zatvorenom prostoru – jutro nakon napada", kazala je glasnogovornica PU zadarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Šalje se poruka da je policija hadezeovska'

Postavlja se pitanje je li policija ipak trebala biti prisutna. Neki izvori bliski Ravnateljstvu policije šokirani su "neprofesionalnim" postupanjem PU zadarske koja nije pružila nikakvu sigurnosnu podršku skupu SDP-a, piše Zadarski.hr. Smatraju da bi zbog toga netko trebao odgovarati.

"Ovakav događaj je klasičan sigurnosni propust policije. Mogu se oni sada izvlačiti na Zakon o javnom okupljanju, ali je činjenica da u Zadar dolazi prvi čovjek opozicije, potencijalno budući hrvatski premijer, u društvu saborskih zastupnika i potpredsjednice Sabora, dakle ljudi koji sutra mogu biti ministri, vladini dužnosnici, i svi u sustavu to dobro znaju", istaknuo je izvor za Zadarski.hr koji smatra da se šalje "poruka da policija štiti samo one na vlasti, da je policija hadezeovska, što nikako nije dobro za sigurnost zajednice i za sigurnost građana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Grbin: 'U ovoj zemlji se ne može sve kupiti novcem, vas se ne može kupiti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo