MINISTAR NEGIRA OPTUŽBE / Je li bio krivolov? Ribarska inspekcija pokrenula izvide protiv Kuščevića zbog fotografije s iglunima

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iz ministarstva poručuju kako sama fotografija nije dovoljan dokaz krivolova

24.10.2018.
13:07
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Je li bio lov ili krivolov pita se javnost, ali i ribarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede koja je za Vijesti.hr potvrdila da je pokrenula izvide protiv Lovre Kuščevića nakon štoje RTL Direkt objavio sporne fotografije ministra uprave koji u rukama drži mlade iglune.

"Ribarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede pokrenula izvidne radnje u skladu s člankom 158. Prekršajnog zakona, zbog sumnje na počinjenje prekršaja propisanih Zakonom o morskom ribarstvu. Naime, sama fotografija nije dovoljan dokaz krivolova, ali je temelj za pokretanje izvida i prikupljanje dokaza", priopćili su iz Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema procjeni portala morski.hr bile su premalene za izlov, a za što je predviđena kazna do 150 tisuća kuna. Sam ministar tvrdi da u krivolovu nikad nije bio. 

"Ja sam se slikao i s lavom, nosorogom, čak i sa slonom, koje ja nisam ustrijelio", rekao je u utorak Kuščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto je uklonio fotografiju s Facebooka odgovara: "Dugo sam lovac i ribolovac i nikad u svom životu nisam se bavio krivolovom, dapače, uvijek u skladu sa zakonom. Napominjem da nažalost nikad nisam ulovio igluna i ne mogu se pohvaliti s tako dobrim ulovom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo