Ušao u hladnu savu / Javio nam se policajac koji je spasio stranca iz vode: 'Primio se za mene i nije me puštao'

Image
Foto: PU brodsko-posavske/privatni arhiv

Ekskluzivno smo razgovarali s policajcem Perom Petrićem, koji je u ponedjeljak spasio čovjeka iz hladne rijeke Save. Otkrio nam je kakav je osjećaj spasiti čovjeka

12.12.2022.
21:38
PU brodsko-posavske/privatni arhiv
VOYO logo

Muškarac je zapeo na drvenoj ogradi u blizini Davora, na 150 metara od Save, koja se izlila. Policajac Pero Petrić nije dvojio, obukao je nepropusno odijelo i otišao do čovjeka. Spasio ga je, a kasnije su stranca ugrijali toplim napitkom i dali mu hrane.

Petrićeve kolege koje su nadzirale državnu granicu začule su povike upomoć na engleskom jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam u službi, vodio službenog psa. Bio sam u policijskoj postaji kad je stigla informacija o čovjeku. Načelnik je znao da imam odijelo za vodu pa sam s njegovim odobrenjem uzeo odijelo iz postaje i izašao na teren prema mjestu gdje su uočili ", ispričao nam je Petrić.

Inače, ovaj policajac je i član Hrvatske gorske službe spašavanja i obučen je i za spašavanja ljudi u ovakvim situacijama. Kaže, obučen je za spašavanja upravo u divljim vodama pa mu ova intervencija nije bila strašna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
opet herojstvo! /

VIDEO Pogledajte snimku policajca koji iz vode spašava stranca: Dozivao je upomoć

Image
opet herojstvo! /

VIDEO Pogledajte snimku policajca koji iz vode spašava stranca: Dozivao je upomoć

"Sava sama po sebi nije zgodna za plivanje, da nisam imao prsluk, sumnjam da bi se usudio ući u vodu, osim da nekome stvarno nije ugrožen život. Tada ne bih razmišljao o ničemu", govori nam.

Kaže nam, muškarac kojeg je spašavao, čitavo je vrijeme šutio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je jedva čekao da se dokopa sigurnijeg dijela, da se može ugrijati, obući nešto suho. Kada sam došao do njega, primio se za mene i nije me puštao sve dok nismo došli do dijela gdje je bio siguran da može stati", govori nam.

Policajcu Petriću ovo je prvi puta kako je nekoga spasio iz nabujale rijeke. Na pitanje, kako se osjeća nakon svog herojstva, jednostavno nam kaže: "Sjajno, najbolja je stvar kad nekoga spasite!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo spašavanje stranca snimili su, pogledajte video:

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo