JANDROKOVIĆ UZ KOLINDU: /

'Vrlo jasno je objasnila zašto ne misli oduzimati odličja Praljku'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Gordan Jandroković stao je uz predsjednicu države kad je u pitanju oduzimanje odličja osuđenim generalima.

15.12.2017.
20:35
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

"Od kada je Andrej Plenković preuzeo HDZ, još jednom ponavljam, ostvarili smo dvije briljantne pobjede. Imamo stabilnu većinu. Osigurana je nakon vrlo dramatičnih događaja. Stranka je konsolidirana i financijski i organizacijski. Dakle, ne vidim nikakvog razloga za bilo kakvo nezadovoljstvo. Ako postoje neki pojedinci koji su možda nezadovoljni jer nisu ispunili svoje ambicije, to je njihova stvar", tvrdi to Gordan Jandroković demantirajući, glasine da u stranci jača dena struja.

'Ali predsjednica je vrlo jasno objasnila...'

Govoreći u intervju za Novu TV Jandroković je kazao kako se slaže s predsjednicom koja je rekla da neće oduzimati odlčja generalu Praljku. Na pitanje kako on tumači zakon koji jasno definira pravila Jandroković je odgovorio: "Zakon je tu jasan, Predsjednica tumači zakon u skladu s onim kako bi ga i trebala tumačiti, to je njena autonomna odluka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konstataciju da u Zakonu o oružanim snagama stoji kako se čin gubi automatizmom ukoliko je netko osuđen na kaznu veću od pet godina zatvora, Jandroković ponovno uzvraća jednako: "Ali Predsjednica je vrlo jasno objasnila koji su razlozi zašto ne misli oduzimati odličja i ja se s tim razlozima slažem."

Na komemoraciji, dodao je, nije bio jer se politika vodi razumom, a ne emocijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo