Hoće li zastupnici odmah na godišnji? / Nakon svađe Milanovića i Bačića, Jandroković u izjavi za RTL presjekao: 'Ne znam kome bi to palo na pamet'

Gordan Jandroković presjekao je prijepore o tome hoće li Sabor nastaviti raditi nakon konstituiranja.

10.6.2020.
13:52
VOYO logo

Nakon što je platforma Možemo! pokrenula peticiju kojom traži od predsjednika Zorana Milanovića da odmah nakon konstituiranja Sabora nakon izbora sazove izvanrednu sjednicu parlamenta na kojoj bi se donio Zakon o obnovi Zagreba nakon potresa, što nedavno raspušteni Sabor nije donio, izvori s Pantovčaka medijima su poručili da tu ideju predsjednik podržava.

"Oni će sigurno raditi u srpnju i kolovozu, to nema sumnje, bio bih preneražen da to ne naprave. Nema šanse da formiraju Vladu 5. 8. i odu na godišnji. Koja bi si vlast dopustila da mandat počne na takav način", rekao je Milanović. Nakon toga je zaiskrilo između njega i HDZ-ovog potpredsjednika Branka Bačića, koji je Milanoviću spustio rekavši da bi Milanović prvi otišao na godišnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Čim se formira sabor /

Možemo! će od predsjednika tražiti izvanrednu sjednicu: 'Nema odmora dok ne počne obnova'

Image
Čim se formira sabor /

Možemo! će od predsjednika tražiti izvanrednu sjednicu: 'Nema odmora dok ne počne obnova'

Ne znam kome bi to uopće palo na pamet

Cijelu je stvar u ekskluzivnoj izjavi za RTL presjekao predsjednik raspuštenog Sabora i glavni tajnik HDZ-a, Gordan Jandroković, koji je rekao da neće biti ljetne stanke. "Sasvim je normalno da nakon što bude izabran novi Sabor, on žurno krene s radom, da donesemo Zakon o obnovi grada Zagreba i da donesemo sve potrebne mjere kako bismo bili pripremni za ono što nas čeka u jesen", kazao je Jandroković odgovarajući na pitanje naše novinarke Ide Hamer.

"Moramo donijeti jedan broj odluka vezanih za gospodarske mjere i ne znam kome bi uopće palo na pamet da Sabor nakon što bude izabran ode na godišnji odmor", kazao je Jandroković i na potpitanje da bi normalno krenuli s radom 15. rujna, zaključio: "Ova situacija takva da će zahtijevati od saborskih zastupnika i zastupnica da vrlo ozbiljno, odgovorno i promptno krenu na posao, tako da nema nikakve dileme da će Sabor nastaviti s radom odmah pošto se konstituira većina u Saboru i izabere novi predsjednik Hrvatskog Sabora."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković je inače sudjelovao na obilježavanju Dana Općine Dubrava i Župe svete Margarete.

Svađa Bačića i Milanovića

Podsjetimo, Milanović je podržao ideju da se pokrene izvanredna sjednica Sabora kako bi se donio Zakon o obnovi Zagreba, a koju je pokrenula koalicija Možemo!.
"Nema šanse da formiraju Vladu 5. 8. i odu na godišnji. Koja bi si vlast dopustila da mandat počne na takav način", rekao je Milanović, na što je reagirao potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić i za N1 rekao kako bi Milanović sigurno otišao na godišnji odmor da je on na funkciji predsjednika Vlade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je ovako prokomentirao Bačićevu izjavu: "Išao bih roniti s Omega satom od 5.000 dolara koje je dobio na poklon od ACI-ja".

"Ja sam voljom birača izabran za predsjednika, ne mora me voljeti, ali neka ne priča besmislice", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo