JANDROKOVIĆ O SUKOBU PLENKOVIĆA I BRKIĆA: / 'Neću imenovati nikoga, ali kad dođe vrijeme reći ću sve'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Na pitanje o sukobu Brkića i Plenkovića na Predsjedništvu HDZ-a, Jandroković je kazao kako je zanimljivo da se te informacije pojave samo u tom poluistinitom ili neistinitom obliku,

29.5.2019.
13:15
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Željeli smo pet mandata, a dobili smo četiri. Ostvarili smo najbolji rezultat od svih stranaka. Mi jesmo pobjednici ovih izbora, imamo jednak broj mandata kao i u prošlom sazivu Europarlamenta. Išli smo s listom koju je vodio jedan mladi čovjek, nešto novo, poslali smo jednu političku poruku, nismo išli u koaliciju, već samostalno. Kad se gledaju samo glasovi HDZ-a, na ovim izborima dobili smo nešto više glasova nego 2014. godine. Provest ćemo analizu što se dogodilo i vidjeti u kojima smo mjestima imali potpuni podbačaj i zašto, kazao je u srijedu Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a.

Još jednom je ponovio kako se ovdje ne radi o gubitku izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dobili smo određene poruke od birača i treba izvući pouke'

"Mi smo opet pobijedili. Ekipa koja je vodila ove izbore, vodila ih je i 2016. i 2017. Sada se postavlja pitanje je li ta ekipa odradila dobar posao. Ja mislim da jesu, ali nismo dosegnuli taj peti mandat koji smo htjeli i to je ono zbog čega smo izrazili određeno nezadovoljstvo. Po hijerahijskoj važnosti ovo su četvrti izbori po važnosti. Dobili smo određenu poruku od birača i sve ćemo to dobro analizirati", kazao je Jandroković.

Na pitanje tko je krivac za ovaj rezultat Jandroković je ponovio da on ne bi volio ovako unaprijed bilo kome presuđivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba stati na loptu, pogledati gdje su to bili potpuni podbačaji, gdje smo dobili puno manje nego smo očekivali i treba izvući pouke", kazao je.

Image
BRKIĆ OČITAO BUKVICU PLENKOVIĆU: /

'Krivce ne treba tražiti u crnim labudovima niti kriviti ljude na terenu, narod nije glup'

Image
BRKIĆ OČITAO BUKVICU PLENKOVIĆU: /

'Krivce ne treba tražiti u crnim labudovima niti kriviti ljude na terenu, narod nije glup'

Na pitanje o sukobu Brkića i Plenkovića na Predsjedništvu HDZ-a, Jandroković je kazao kako je zanimljivo da se te informacije pojave samo u tom poluistinitom ili neistinitom obliku, izvađene iz konteksta, ali uvijek se pojavljuju informacije koje idu suprotno od interesa HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Plenković je o Brkiću rekao samo činjenicu i ništa više'

"Oni koji takve informacije daju van namjerno štete HDZ-u. Neću imenovati, ali kad dođe vrijeme reći ću sve", kazao je Jandroković. Naveo je kako je Plenković o Brkiću (da nije pridonio ovim izborima) rekao samo činjenicu i ništa više od toga.

"Analizirat ćemo sve što se dogodilo, zašto su te informacije ovako izašle u javnost, ali cilj im je nanošenje štete. Nisu izašle informacije koje su konstruktivne i pozitivne već jedna koja je išla u suprotnom smjeru i još nije išla tako kako je bila rečena već je izmodelirana i izašla je takva da je štetna za HDZ. To je bila zlonamjerno plasirana informacija ni sat vremena nakon što je sastanak završio. Brzo ćemo sve znati", kazao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Da bismo razgovarali o odgovornosti, trebate izgubiti na izborima, a mi smo pobijedili'

Dotaknuo se i gospodarskog rasta od 3,9 posto.

"To je najveći rast od 2007. godine što potvrđuje da Vlada vodi ispravnu politiku gospodarstva, da imamo dobru perspektivu i pokazuje da idemo u dobrom smjeru. Ova Vlada je deficite pretvorila u suficite. Taj gospodarski rast moramo nastaviti i u idućim tromjesečjima", kazao je Jandroković i na pitanje o odgovornosti za izborne rezultate dodao: 'Plenković i ja preuzeli smo stranku nakon što je bila u političkom i financijskom rasulu. Sjetite se samo. Ne osjećam baš nikakvu odgovornost, osjećam odgovornost što sam pobijedio na stranačkim izborima i što smo pobijedili na lokalnim izborima 2017. Da bismo razgovarali o odgovornosti, vi trebate izgubiti na izborima, a mi smo pobijedili", kazao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo