UZVANIK NA PANTOVČAKU / Jandroković: 'Meni se više sviđaju otvorenije inauguracije, ali Milanovićev izbor treba poštovati'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Svi smo mi obvezni respektirati povjerenje građana i odgovorno obnašati svoje dužnosti', istaknuo je Jandroković

18.2.2020.
13:15
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

"Predsjednik Zoran Milanović odlučio je da inauguracija bude minimalistička, treba to poštovati i ovo je njegova odluka", poručio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković u razgovoru s RTL-ovim reporterom Borisom Miševićem nakon inauguracije na Pantovčaku.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Meni se više sviđaju inauguracije koje su ipak otvorenije, na kojima sudjeluju i građani i mislim da su inauguracije kakve smo dosad imali na Markovu trgu primjerene. Međutim, time se ne oduzima pravo predsjedniku da sam odredi kakva će biti i to poštujem i u tom kontekstu je bila korektna'', kazao je Jandroković.

Što se tiče kohabitacije i suradnje, spominjali su se termini ''tvrdo'' – od strane premijera Andreja Plenkovića i ''konstruktivno'' – od strane predsjednika Zorana Milanovića, Jandroković je kazao da će to vjerojatno ovisiti od situacije do situacije.

''Svi smo mi obvezni respektirati povjerenje građana i odgovorno obnašati svoje dužnosti. Moramo surađivati da bi država funkcionirala i očekujemo da će unatoč svim razlikama suradnja biti dobra'', kazao je predsjednik Sabora koji je kazao da je razgovarao s Milanovićem.

''Čestitao sam, kratko smo porazgovarali, ovo je jedna posebna prilika i u političkom smislu vrh nečije političke karijere i važno je da odradi dobro svojih pet godina mandata za cijelu državu i da poštuje različitosti radeći zajedno za dobrobit države. Poštovanje različitosti smatram i najvažnijom porukom iz njegova govora'', zaključio je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo