Mrtva utrka HDZ-a i Mosta / Jambo će podržati HDZ u Metkoviću: 'Most je sekta prevaranata i lažova'

Image
Foto: Tino Jurić/PIXSELL

Most ga je srušio, a sada želi uzvratiti. Stipe Gabrić Jambo osvojio je dva mjesta u Gradskom vijeću Metkovića, koja će se prikloniti HDZ-u

22.5.2017.
20:45
Tino Jurić/PIXSELL
VOYO logo

U razgovoru za N1 Stipe Gabrić Jambo obrušio se na Most i njihovu kandidatkinju za gradonačelnicu Metkovića Katarinu Ujdur, najavivši da će se prikloniti HDZ-u.

"Podržat ću HDZ. Ni u kakvom scenariju nije moguće da  podržim Most. Pljuvali su me četiri godine. A Ujdur može biti gradonačelnica kao moja pokojna majka koja je umrla 2010. Most je sekta prevaranata i lažova. Neka pokažu zapisnik o proračunskom nadzoru. Danas je dug veći nego prije", oštar je bio Jambo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je Most prije četiri godine, na tadašnjim lokalnim izborima, srušio Jamba s metkovskog prijestolja. Danas bi spomenuti mogao uzvratiti, iako je s pet spao na dva vijećnika. Hoće li se povući zbog toga?

"Ja mislim ponuditi svoje mjesto mlađim ljudima vrlo brzo. Ja sam političke kopačke objesio o klin, ali kad sam vidio mrtvu utrku Mosta i HDZ-a... Da se ja nisam kandidirao pobijedio bi Most. Grad je odlučio, dali su jednako glasova Mostu i HDZ-u. Dali su dovoljno meni. Nisam ni gledao niti me zanima. Moje su te dvije ruke puno važnije nego ranije 8 ja i HDZ. Bili smo promatrači, ali tako će i Most biti", kazao je Jambo za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom krugu borbe za Metković vodit će se mrtva utrka. Naime, u prvom je krugu Mosta kandidatkinja Katarina Ujdur dobila 40,56% glasova, a HDZ-ov Dalibor Milan bio je izbor 38,53% birača. Vrlo slični su i rezultati za Gradsko vijeće, gdje nitko nema većinu i morat će tražiti partnere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo